Hlavní obsah

V Edenu by rádi alespoň jednu trofej. Chceme být nejlepší, hlásí Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco úřadující mistr z Letné se netaji tím, že cílí na obhajobu titulu a postup do základní skupiny Ligy mistrů, rival ze Slavie na předsezónní tiskové konferenci prezentoval o něco skromnější cíle. Ale i když předseda představenstva Jaroslav Tvrdík avizoval, že by za úspěch bral buď vítězství v domácím poháru, nebo triumf ve Fortuna lize, kouč Jindřich Trpišovský se tlaku nebrání. „Do sezony vstupujeme jednoznačně s tím, že chceme být nejlepší,“ prohlásil.

Slavia před startem nového ligového ročníku v roli favorita. Co by šéfa klubu přivedlo do ráje? Video: Sport.cz

 
Článek

Jak toho docílit? 47letý trenér má jasný plán, který by měl vést ke kýženým úspěchům. „Přáním je navázat na výkony a pohodu z konce minulé sezony, abychom hráli aktivní fotbal, který bude úspěšný a zároveň bavit lidi," prozradil Trpišovský, že i přes nakonec stříbrný finiš ligy byl s herním projevem svých svěřenců koncem jara nadmíru spokojen.

„Také bychom rádi pokračovali v rozvoji hráčů. Tři máme v Benfice Lisabon a jiné v dalších klubech, ale i přesto se nám daří držet sportovní úroveň," připomněl mimo jiné, že kromě Davida Juráska v portugalském velkoklubu působí i další bývalí slávisté, útočník Petar Musa a pravý bek Alexander Bah.

Sešívaní jsou každopádně mnoha experty i bookmakery považováni za hlavní favority na zisk mistrovského titulu. Navíc v tuzemské nejvyšší soutěži nedokázali zvítězit již dva roky po sobě, což je pro tak ekonomicky silný klub zatraceně dlouhá doba. „Roli favorita přijímáme. Tým je hladový, chce úspěch a trofeje. Uděláme vše proto, abychom je získali. Ale pravda leží na hřišti, jak se již v minulosti ukázalo, máme silné konkurenty," tuší Trpišovský.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Ostřílený kouč, jenž na lavičce Slavie působí již od roku 2017, je také potěšen z toho, jak probíhala letní příprava. „Splnila vše, co jsme očekávali. Poslední tři týdny jsme absolvovali v kompletním složení, tým udělal spoustu práce. Doufáme, že si to přeneseme i do ostrých zápasů," věří Trpišovský.

Slávisté vstoupí do nového ročníku Fortuna ligy duelem s neoblíbeným soupeřem. Doma budou hostit Hradec Králové, s nímž se jim nepodařilo vyhrát v posledních třech soutěžních utkáních, Votroci navíc v minulé sezoně utnuli jejich čtrnáctizápasovou šňůru vítězství před vlastními fanoušky a remízou v posledním kole základní části přihráli titul Spartě. „Je to tým, který na nás v poslední době umí. V útočné fázi jsme se proti němu těžko prosazovali. Věřím, že zítra nepříznivou sérii prolomíme, výhodou pro nás bylo, že jsme dopředu věděli, že nás čeká právě tento soupeř," pravil šéf sešívané lavičky.

Trávník by ještě mohl dělat problémy, zní z Edenu před startem nového ročníkuVideo: Sport.cz

Kromě houževnatého oponenta by ale proti kombinační hře Slavie mohl hrát ještě další faktor. Nově položený trávník v Edenu má totiž k ideální kondici daleko, což bylo zřetelné i v generálce proti Dynamu Drážďany (1:1). „Trávník by ještě v prvním kole teoreticky mohl dělat problémy, pak už by ale měl být v pořádku," osvětlil situaci Tvrdík. „Mé přání je, aby byl v sezoně stav všech trávníků co nejlepší. Je to jeden z nejdůležitějších parametrů," doplnil ho Trpišovský.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.