Hlavní obsah

Vémola, Rittig, Starka. Nabitá VIP sekce k výhře nepomohla, Příbram v odvetě musí napodobit Spartu se Slavií

Nadějný začátek kýžený výsledek nepřinesl. Fotbalisté Příbrami v domácím utkání barážového dvojzápasu o účast v příštím ročníku Fortuna ligy podlehli Pardubicím 0:2, v neděli tak musí na východě Čech vyhrát minimálně o dvě branky, aby mohli o postup zabojovat alespoň v prodloužení. K vytoužené výhře jim nepomohla ani nabitá VIP sekce, kde po boku bosse Jaroslava Starky sledovali duel i MMA zápasník Karlos Vémola či jeho přítel, lobbista Ivo Rittig.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramský majitel Jaroslav Starka (uprostřed) sleduje úvodní střetnutí baráže o 1. ligu.

Článek
Fotogalerie

Všichni tři dobře známí muži pozorovali střetnutí, v němž bylo zdánlivě zaděláno na překvapení. Favorizované Pardubice se proti Příbrami zprvu trápily, hned dvakrát je v první půli zachránila branková konstrukce. A například taková střela čiperného Jakuba Zeronika se od tyče dokonce odrazila do brankáře Jakuba Markoviče, a poté od něj přes břevno.

„Kdybychom dali první gól, zápas by se vyvíjel úplně jinak. Ještě jsem v životě neviděl podobný odraz," mrzelo 22letého forvarda, který u Litavky hostuje z pražské Slavie a v uplynulé druholigové sezoně zapsal pět přesných tref. „Kdyby nám tam padla tahle tyčka, možná by Pardubice trochu znervózněly. Ale to je všechno jen kdyby..." dodal Roman Bednář, asistent trenéra Karla Krejčího.

Jenže branky dávali pouze Východočeši. Dorážka Vojtěcha Sychry a proměněná penalta Dominika Janoška znamenají, že Příbram čeká v odvetě opravdu nezáviděníhodná pozice. V pardubickém svatostánku totiž musí pro vykřesání postupových nadějí zvítězit minimálně dvougólovým rozdílem, což se na jaře povedlo jen Slavii a Spartě (shodně 2:0). „Vyhrát v Pardubicích o dva góly se nepovedlo už i lepším týmům. Situace je kritická, čehož jsme si vědomi. Ale je to fotbal, může se stát cokoliv. Určitě tam nepojedeme v neděli odevzdaní," burcuje Bednář.

Příbramští přitom ve chvíli, kdy na soupeře ztráceli dvě branky, sahali po kontaktní trefě. V nejslibnější příležitosti se v samém závěru ocitl Emmanuel Antwi, jenže svou hlavičku po exkluzivním centru Dominika Šimáčka nasměroval jen do připraveného Markoviče. „Chyběla kvalita v zakončení. To je největší rozdíl mezi první a druhou ligou," uvědomuje si Bednář.

Bývalý útočník Sparty či anglického West Bromwiche naznačil, že konečný stav 0:2 byl vzhledem k průběhu střetnutí asi až příliš krutý. „Výsledek možná mohl být přijatelnější, ale Pardubice vyhrály zaslouženě. My se každopádně nemáme za co stydět. Tým je mladý a tohle je pro něj určitě dobrá zkušenost."

S jakým nastavením tedy vyrukovat na Pardubice v odvetě? „Měli bychom přidat v osobních soubojích. Teď to je čerstvé, určitě si na to s trenéry sedneme. Ale myslím, že kdybychom to tam nějak přehnaně otevřeli a útočili, byla by to voda na mlýn Pardubic. Ve hře nahoru – dolů jsou velice silné," tuší Bednář. „Do utkání půjdeme s pokorou, ale budeme ho chtít trošku zdramatizovat," uzavřel.

Reklama

Související témata: