Hlavní obsah

Wágner o Příbrami: Dokud se nezlepší finanční situace, baráž beru jako zázrak

Góly ve druhé lize sázel jako na běžícím páse, nastřílel jich hned sedmnáct. V baráži ale vyšel naprázdno. Stejně jako celá Příbram, která po bezbrankové remíze v odvetném duelu s Pardubicemi zůstává ve druhé nejvyšší soutěži. Ostrostřelec Tomáš Wágner je ale toho názoru, že vzhledem k ekonomickým problémům klubu se vůbec účast v bojích o postup dá považovat za obrovský úspěch. „Dokud se to nezlepší, musíme brát baráž jako zázrak,“ smířeně pravil 33letý forvard.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Tomáš Wágner z Příbrami, Robin Hranáč z Pardubic.

Článek

Jak nesete to, že jste baráž zakončili neúspěšně?

Po zápase jsem pochopitelně naštvaný. Jsme mladý tým, proto mě mrzí, že jsem neviděl žádnou touhu něco zkusit, bojovat o zázrak. Hlavně u mladých hráčů mi tam chybělo srdce, snaha něco dokázat... Hráli jsme, jako kdyby to bylo dvacáté kolo a stačil nám bod.

S jakou strategií jste do utkání šli?

Začali jsme podobně jako v Příbrami, snažili se držet výsledek, který by mohl být trošku zajímavý. Domácí chtěli dát brzký gól a ukázat, že si záchranu v klidu uhrají. My naopak drželi bezbrankový stav a plánovali zahrozit z brejku nebo standardky. Že by to ale bylo nějak blízko, to ne. Více šancí měl spíše soupeř.

Papírové předpoklady se tedy naplnily...

Výsledek je zasloužený, ligu si zajistil lepší tým. Už před baráží jsem si říkal, že jsme ve druhé lize byli dlouho první, přestože z našeho kádru, který jsme měli v létě, působilo mnoho hráčů maximálně ve třetí lize. Díky trenérům Zápotočnému a Niklovi jsme na podzim utvořili tým, který šlapal. Odměnou pro nás bylo domácí utkání v baráži, kam přišlo i hodně fanoušků jako poděkování za sezonu.

Během zápasu jste často komunikoval se sudím Miroslavem Zelinkou, padla nějaká ostřejší slova?

Vůbec, to bylo úplně v pohodě. V závěru mi říkal, že se bojí, že na hřiště vběhnou fanoušci, jinak vše bylo v naprostém klidu. Nechával hru běžet na obou stranách, ať už při zákrocích na mě, nebo na Pavla Černého. Odpískal to výborně, ale jako kapitán jsem s ním samozřejmě občas komunikoval.

Boss Jaroslav Starka zmínil, že postup by byl ekonomickou spásou pro klub. Je těžké se v nepříznivé finanční situaci soustředit na fotbalové úspěchy?

U téhle odpovědi zkusím zahodit emoce... Jednoduše, pro postup musíte něco dělat. Když začnu od našeho hřiště, které je katastrofální, tak to už je určitý náznak toho, jestli do ligy chcete, nebo ne. Když se pak diváci podívají na to, kde by měla být liga a kdo má postoupit, všichni řeknou, že Pardubice. Problémy kolem našeho týmu jsou, kdo vnímá fotbal, tak o nich ví. Dokud se to nebude zlepšovat, musíme brát baráž jako zázrak.

Stal jste se díky sedmnácti gólům druholigovým králem střelců. Máte už jasno o své budoucnosti?

Vůbec se tím nestresuji. Co má přijít, přijde. Soustředil jsem se na tyto dva zápasy, co bude dál uvidím příští týden.

Reklama

Související témata: