Hlavní obsah

Z bývalého kapitána Slavie se stal bafuňář! Kamarádovi pomáhá vybudovat silný klub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře zahájil novou profesní cestu. Z bývalého kapitána Slavie Martina Latky se stal, fotbalovou hantýrkou, bafuňář. Kývnul na nabídku kamaráda, slovenského podnikatele Andreje Krajíčka, aby vedl sportovní úsek v druholigové Opavě. Spolu mají s klubem velké plány.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Někdejší slávistický kapitán Martin Latka během ligového utkání s Olomoucí.

Článek

„Zažívám první zkušenost v roli funkcionáře, práce mě pohltila, baví mě. Především na jaře to ale byly neskutečné nervy. Hráli jsme do posledního kola o záchranu, což byl důsledek špatného fungování v posledních letech. Charaktery některých hráčů pro mě byly neakceptovatelné, proto v létě proběhla velká obměna kádru. Myslím, že kabina je nyní zdravá, kluci jsou dobře nastavení,“ řekl Sport.cz Latka.

Do Opavy ho zlákal kamarád Andrej Krajíček. Slovák, podnikající ve stavebnictví, je velkým fotbalovým fanouškem. Na Slovensku podporuje finančně prvoligovou Žilinu, zároveň je hlavním partnerem třetiligové Bánové.

„Chtěl se stát akcionářem opavského klubu, na základě toho mě oslovil, jestli bych se mu staral o sportovní stránku. Klub má hezký stadion i skvělou fanouškovskou základnou. Lidé na fotbal v Opavě chodí a čekají na úspěch. Chceme jim toto splnit,“ podotkl Latka.

S městem uzavřel Krajíček letos v dubnu memorandum, v němž se zavázal ke spolupráci a výrazné finanční podpoře. S tím, že po dvou letech by měl do klubu vstoupit i majetkově. Nicméně s Latkou by rádi celý proces výrazně urychlili, aby svoje vize a cíle mohli naplnit co nejdřív.

„Nejnovější zpráva je taková, že by se Andrej Krajíček chtěl stát majoritním akcionářem. Co vnímám zpovzdálí, město je tomu nakloněné. Probíhají přípravy smluv, v nadcházejících týdnech se má vše rozhodnout. Městu by zůstal stadion, smylo by však ze sebe značné náklady na provoz klubu,“ odkryl Latka.

Každopádně na plánu, stvořit z Opavy finančně stabilní, sportovně úspěšný prvoligový klub, už pracuje od jara. „Rozpočet a kádr nás předurčují hrát ve druhé lize o nejvyšší příčky. V září jsme měli těžký los - Dukla, Vlašim, dvakrát Brno. Říkal jsem si, že tyto zápasy nám nastaví zrcadlo. Všechny jsme zvládli, i proto musíme mít nejvyšší ambice. Jsme na dobré cestě, potřebujeme ale ještě zvládat i utkání se slabšími soupeři,“ pověděl dvojnásobný mistr se Slavií.

„Naší vizí je také zabudovávání mladých hráčů, hlavně odchovanců, a jejich následný prodej. Ten musí být součástí rozpočtu. Ruku v ruce se sportovními cíli je ale třeba klub ekonomicky stabilizovat, aby byl zdravý. I co se týká jeho fungování na všech úrovních. Cítím, že fanoušci jsou za námi, máme jejich podporu. Věřím, že se od záchrany všechno odrazilo a teď přijdou v Opavě lepší časy,“ dodal Latka.

Reklama

Související témata:
Martin Latka
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.