Hlavní obsah

Záložník Realu Madrid Kroos se po třech letech vrací do německé reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záložník Realu Madrid Toni Kroos se po téměř třech letech vrací do německé fotbalové reprezentace. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2014 věří v úspěch na domácím evropském šampionátu.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Toni Kroos se po třech letech vrací do německé reprezentace

Článek

„Lidi, krátce a bezbolestně: od března budu zase hrát za Německo. Proč? Protože mě oslovil reprezentační trenér, protože mám do toho chuť a protože jsem si jistý, že toho můžeme s mužstvem na ME dosáhnout víc, než nyní mnozí lidé věří,“ napsal dnes na Instagramu Kroos.

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů se rozloučil s národním týmem po prohře s Anglií v osmifinále mistrovství Evropy v roce 2021, jeho bilance se tehdy zastavila na 106 zápasech a 17 gólech. Zůstal však oporou středové řady Realu Madrid, za který hraje desátou sezonu.

Německu se v přípravě na domácí mistrovství Evropy nedaří, z jedenácti loňských zápasů tým vyhrál jen tři a šestkrát prohrál. V září u mužstva nahradil Julian Nagelsmann odvolaného trenéra Hansiho Flicka.

Kroos by měl absolvovat comeback v reprezentačním dresu v březnových atraktivních duelech ve Francii a s Nizozemskem.

Reklama

Související témata: