Hlavní obsah

Zbrojovce to v bezbrankové generálce s Jihlavou neladilo. Brňany by mohl posílit Čihák z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelých šest stovek brněnských fandů se od svého mužstva v generálce před vstupem do nového ročníku nejvyšší fotbalové soutěže gólů nedočkalo. Zbrojovka jen remizovala s druholigovou Jihlavou 0:0, a tak její trenér Richard Dostálek nemohl být s posledním přípravným zápasem příliš spokojený.

Walle Musa Alli ze Zbrojovky Brno uniká v přípravném zápase s Jihlavou.

Článek

„Máme v týmu několik nových fotbalistů, hráči si na sebe pořád ještě zvykají. Místy nám to neladilo tak, jak bychom si představovali. Teď máme týden na to, abychom vybrali optimální jedenáctku pro premiérový mistrovský duel se Slováckem," uvědomuje si kouč prvoligového nováčka, jenž vstřelil v posledních třech přátelských utkáních se Štýrským Hradcem, Kroměříží a Jihlavou jedinou branku. „Na koncovce musíme ještě zapracovat," má jasno.

Dostálka těší, že je o místo v základní sestavě velký boj. „Všechny posty máme zdvojené, hráči na sebe vzájemně vytvářejí tlak. Pro úvodní ligové kolo budeme vycházet ze zahajovacího složení týmu v zápase s Jihlavou, avšak drobné změny nejsou rozhodně vyloučeny," tvrdí.

Jednou z nich by mohl být start stopera Štěrby, který střetnutí s Jihlavou kvůli drobnému zranění vynechal. „Nechtěli jsme riskovat zhoršení. Honza Štěrba se ale v pondělí plnohodnotně zapojí do tréninků a na Slovácko by měl být nachystaný," předpokládá Dostálek.

Foto: fczbrno.cz

Trenér Brna Richard Dostálek.

Trenér Brna nepovažuje stávající kádr mužstva ještě za uzavřený. „S rakouským defenzivním záložníkem Spranglerem jsme se sice prozatím rozloučili, avšak jsem s ním pořád v kontaktu. Kdyby nás na tomto postu tlačila bota, můžeme se k jednáním vrátit," prozradil.

Mnohem pravděpodobnější je však příchod středního obránce z mistrovské Plzně. „Máme dobré vztahy s jedním předním českým klubem hrajícím evropské poháry. Pokud si v něm v úterý zajistí postup, je možné, že bude zužovat kádr, a hráč, kterého máme vytipovaného, skončí u nás," nechtěl být Dostálek ještě konkrétní. Podle informací Sportu.cz jde o třiadvacetiletého stopera Viktorie Filipa Čiháka, který by měl do Zbrojovky přijít na hostování.

Brňany čeká poslední červencovou sobotu po návratu mezi elitu náročná premiéra s fotbalisty z Uherského Hradiště, pro které to bude v moravské metropoli generálka před vstupem do kvalifikace Evropské ligy. „Slovácko zaznamenalo v předchozích sezonách obrovský výkonnostní progres. Předvádí zajímavý fotbal, na který se dobře dívá. Po minulé sezoně sice o pár hráčů přišlo, avšak nahradili je jiní, a asi ještě kvalitnější. Pokud chceme uspět, musíme vymyslet něco, čím bychom Hradišťské zaskočili. Máme od našeho analytika z jejich přípravných duelů dost poznatků, od úterka je začneme hráčům sypat," plánuje Dostálek.

Reklama

Související témata: