Hlavní obsah

Rána pro Pardubice, Daněk si při prohře zlomil ruku. Všechno špatně, soptil Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před týdnem důležitou bitvu s Českými Budějovicemi zvládli (1:0). Domácí prohra 0:1 s posledním Zlínem ale fotbalistům Pardubic přinesla zatraceně kruté vystřízlivění. „Hráli jsme impotentní fotbal. Nazval bych to jednoznačně nejhorším zápasem za celý podzim. Nemělo to od nás vůbec nic,“ trefně zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Radoslav Kováč. Jeho celek navíc dle posledních informací v nejbližších týdnech nebude moci využít služeb Kryštofa Daňka, který dohrával se zraněním.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč byl s výkonem svého týmu hrubě nespokojen

Článek

Úvod přitom nenasvědčoval tomu, že by měli Východočeši prožít tak hororové odpoledne. Ač si nevytvořili žádnou vyloženou šanci, v prvních dvaceti minutách drželi míč na kopačkách téměř devadesát procent času. „Vždyť jsme jim ještě nepůjčili balon,“ ozvalo se v tu dobu z hloučku fanoušků Pardubic na tribuně.

„Necelou půlhodinu jsme hru možná kontrolovali, ale nebyli jsme vůbec nebezpeční. Malá agresivita, žádná střelba. Nechci být sprostý…“ odmlčel se Kováč při hodnocení duelu na tiskové konferenci. „Ale my přeci máme hráče se skvělým zakončením. Ať už Daňka, Hlavatého, nebo Darmovzala. A pořád se do toho málo tlačíme,“ mrzelo někdejšího reprezentanta.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický záložník Kryštof Daněk (vpravo) v souboji s Didibou

Téměř neexistující snaha ohrozit branku Zlína ze střední vzdálenosti pak platila za přímý kontrast dění na opačné straně. Teprve devatenáctiletý středopolař hostí Alexandr Bužek těsně před pauzou zpoza vápna napřáhl. Jeho projektil, který by brankář Viktor Budinský pravděpodobně bez potíží kryl, po teči bránícího Ondřeje Kukučky zamířil do sítě. „Nebyla to těžká střela, ale už jsem byl v protipohybu. Nedalo se reagovat, jinak bych ji asi měl,“ popisoval klíčový okamžik gólman Pardubic. „Odrazilo se to, náhodný gól. Ale prostě vystřelili a byl z toho gól do šatny,“ smutnil Kováč.

Druhé dějství pak Pardubicím přineslo pouze zmar. Ani dvě poločasové změny, kdy Denise Darmovzala se Štepánem Míškem nahradili Tomáš Solil s Matějem Helešicem, oživení nepřinesly. Spíše naopak. „Střídáními jsme šli s kvalitou dolů. Nevyšla nám, ale slabé byly všechny výkony. Pochválit bych mohl snad jen Tischlera, jako jeden z mála snesl nějaké měřítko,“ ocenil kouč Východočechů univerzála, který nastoupil na levém beku.

Tentokráte nezářil ani Kryštof Daněk, host ze Sparty, jenž se během krátkého působení v Pardubicích zařadil do role klíčového hráče. Po bolestivé porážce navíc zamířil rovnou do péče lékařů, ač utkání dohrál. „Doufám, že nemá zlomenou ruku. Po zápase jel rovnou do nemocnice, asi ve třicáté minutě na něj šlápli. Bylo vidět, že ani nechodil do soubojů tak, jak by bylo potřeba. Možná je to naše chyba a měli jsme na to zareagovat, ale je těžké střídat nadstandardní hráče ve chvíli, kdy potřebujete dát gól,“ vyprávěl krátce po utkání Kováč.

Dle nejnovějších informací to ale vypadá, že šikovný ofenzivní záložník zlomeninu horní končetiny skutečně utrpěl. O jeho zdravotním stavu klub v nejbližších zajisté bude podrobněji informovat i veřejnost, dá se ale očekávat, že do utkání v nejbližším časovém horizontu nebude moci zasáhnout.

Tříbodový zisk by Pardubice posunul do o poznání klidnějších vod. Bídným představením v souboji s posledním Zlínem si ale život naopak řádně zkomplikovali. „Jsem v šoku. Přišlo mi to od nás takové nijaké,“ kroutil hlavou Budinský. „Dnes bychom nedali gól, ani kdyby se hrálo 300 minut. Byl to od nás čistý úkaz toho, jak nehrát. Musíme si to vyhodnotit, ale tenhle týden budu hodně nepříjemný. Jsem vážně naštvaný,“ uzavřel Kováč.

Reklama

  2 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  1 : 2 Hradec Králové - Slavia 1 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  2 : 2 Ostrava - Liberec 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  3 : 0 Plzeň - Teplice 3 : 0 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  0 : 1 Zlín - Karviná 0 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  1 : 4 Olomouc - Sparta 1 : 4 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  1 : 1 Jablonec - Ml. Boleslav 1 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  2 : 1 Bohemians - Pardubice 2 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice