Hlavní obsah

Bývalý nejlepší golfista světa Norman chce na British Open obnovit kariéru

Bývalá světová jednička Greg Norman se chce vrátit k profesionálnímu golfu. Sedmašedesátiletý Australan by se rád v červnu představil na jubilejním 150. ročníku British Open, které v minulosti dvakrát ovládl.

Foto: Sport.cz

Golf - ilustrační foto.

Článek

Norman, který ukončil kariéru v roce 2009, evropský major ovládl v letech 1986 a 1993. Nyní už však ani jako bývalý šampion nemá automaticky jisté místo ve startovní listině a musel by tak projít kvalifikací, nebo dostat výjimku.

"Už jsem vyplnil žádost a myslím, že tam pojedu," řekl vítěz 88 turnajů v rozhovoru pro News Corp. "Bude se hrát 150. ročník, a jestli bych si chtěl ještě jednou někde zahrát, tak tohle je ta pravá příležitost," dodal.

Norman poprvé ovládl British Open na hřišti v Turnberry, podruhé triumfoval v Sandwichi. Letošní ročník se uskuteční v St. Andrews, kde rodák z Queenslandu dvakrát obsadil dělené šesté místo.

"St. Andrews miluji, dýchne tam na vás historie," řekl Norman. "Je to skvělé hřiště, které navíc přestálo i zkoušku času. Podle mě tam nezahrajete jediný nudný úder, na každý se musíte soustředit a využijete všechny hole," dodal.

Reklama

Související témata: