Hlavní obsah

Donald zahrál kolo snů a rozhoupal Westwoodův trůn

Anglický golfista Luke Donald má jasno, světovému žebříčku by měl vévodit on místo krajana Lee Westwooda, uvedl britský deník The Sun. Donald je aktuálně druhý, v posledních šesti měsících má ale vynikající formu a skončil v první desítce na třinácti ze čtrnácti turnajů. Navíc vyhrál únorovou světovou jamkovku. Skvěle začal i BMW PGA Championship, které ho může vystřelit na vysněnou pozici.

Foto: Stephen Morton, ČTK/AP

Anglický golfista Luke Donald na archivním snímku

Článek

„Myslím, že jsem v současnosti nejkonzistentnějším hráčem. Mám pocit, že jsem to v minulých měsících dostatečně prokázal. Myslím, že to, jak nyní hraji, ze mě aktuálně dělá nejlepšího hráče,“ podotkl Donald.

Je to vůbec poprvé, kdy jsou na samotné špici světového pořadí hned dva angličtí golfisté. Právě rivalita Donalda a světové jedničky Westwooda je výtečným kořením probíhajícího turnaje evropské série BMW PGA Championship ve Wentworthu. Chcete další šťavnaté sousto? Oba hráči si mohou na konci víkendu své pořadí prohodit a Donald přitom za určitých okolností nemusí ani projít cutem. On sám ale hodlá převzít vládu vítězstvím.

Pokud bychom měli hodnotit podle prvního dne, má k němu výrazně nakročeno. Třiatřicetiletý Angličan totiž zahrál úchvatných 64, což je jeho vůbec nejlepší kolo na European Tour. Vede průběžné pořadí o dvě rány před osmnáctiletým italským talentem Matteem Manasserem. Westwood zahrál jednu ránu nad par, 72, a jeho trůn se rozkymácel.

„Cítím se skvěle, tohle bylo pravděpodobně jedno z nejlepších kol, jaké jsem kdy odehrál. Měl jsem naprostou kontrolu nad míčem, to se v golfu často nestává,“ pochvaloval si Donald, jenž se posune na první místo žebříčku, když se umístí před Westwoodem a zároveň Němec Martin Kaymer neskončí na BMW PGA Championship na některé z prvních dvou příček.

Reklama

Související témata: