Hlavní obsah

García opustí kvůli sérii LIV Golf i evropský okruh DP World Tour

Španělský golfista Sergio García se po přechodu do lukrativního seriálu LIV Golf hodlá stáhnout z evropské série DP World Tour. Někdejší vítěz Masters, jenž už se kvůli účasti v kontroverzí sérii financované ze Saúdské Arábie vzdal členství v PGA, prohlásil, že se necítí na evropském okruhu vítán. Odchodem z DP World Tour ztratí možnost být nominován do Ryder Cupu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Španěl Sergio García při nedávném The Open v St. Andrews.

Článek

"Chci hrát tam, kde cítím, že mě mají rádi, a právě teď se tak na European Tour necítím," prohlásil dvaačtyřicetiletý García po British Open. "Pokud už nebudu moci hrát majory, tak to tak prostě bude. Ale není to nic, co by mě moc trápilo. Jsem sice smutný kvůli Ryder Cupu, ale podle toho, jak momentálně hraju, bych stejně nebyl nominován," konstatoval.

García se rozhodl odejít po červnovém turnaji v Mnichově, kde seriál LIV a hráče na něm startující ostře kritizoval bývalý kapitán evropského týmu v Ryder Cupu Thomas Björn. "Nebylo to hezké. Věnoval jsem European Tour více než půlku svého života a chtěl jsem ji dál hrát, ale nebudu někde, kde mě nechtějí. Moje rezignace ještě není oficiální, ale dotáhnu to," dodal španělský hráč.

Reklama