Hlavní obsah

Golfista Norman musel s covidem-19 opět do nemocnice

Orlando

Slavný australský golfista Greg Norman musel kvůli nákaze koronavirem znovu do nemocnice na Floridě. Pětašedesátiletý vítěz British Open z let 1986 a 1993 přiznal, že covid-19 ho skolil jako žádná jiná nemoc předtím.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Slavného golfistu Grega Normana trápí koronavirus.

Článek

Norman se před Vánoci v Orlandu zúčastnil exhibičního turnaje rodinných dvojic a test na koronavirus měl negativní. Následně ale dostal horečku a trpěl bolestmi svalů a kloubů. V pátek zamířil do nemocnice, odkud se v sobotu vrátil do domácí izolace a čekal na výsledek dalšího testu. O den později dlouholetá světová jednička opět putovala opačným směrem.

"Doufám, že tohle bude můj poslední příspěvek k téhle covidové sáze. Jsem zpět v nemocnici po pozitivním testu," napsal Norman na instagramu a uvedl, že dostal infuzi a protilátky. "Jsem na cestě k plnému uzdravení," dodal.

Norman uvedl, že navzdory tomu, že je ve formě a silný a má vysoký práh bolesti, dal mu covid-19 pořádně zabrat. "Zničilo mě to jako nic jiného předtím. Bolest kloubů a svalů byla úplně na jiné úrovni. Bolest hlavy byla, jako kdyby vám do ní někdo mlátil majzlíkem a pokaždé kousek odloupl. Svaly mi vypověděly poslušnost. Pak jsem ztratil chuť, pivo chutnalo hnusně a víno stejně tak. Občas jsem měl potíže vzpomenout si na jména a názvy věcí," popsal své potíže golfista, jenž na prvním místě světového žebříčku strávil 331 týdnů. Delší dobu byl jedničkou pouze Američan Tiger Woods (683).

S nákazou koronavirem skončil v izolaci i Normanův syn Greg. Na sociálních sítích potvrdil, že on i jeho manželka měli rovněž pozitivní testy.

Reklama

Související témata: