Hlavní obsah

Golfistka Kousková prošla i druhým cutem, na Australian Open je dvacátá

Golfistka Sára Kousková se na Australian Open udržela před finálovým dnem v první dvacítce pořadí a postoupila do závěrečného kola pro třicet nejlepších hráček. Ve třetím kole obešla hřiště Viktoria Golf Clubu stejně jako v pátek v paru, v průběžné klasifikaci si o jednu příčku pohoršila a se skóre +2 se dělí o dvacáté místo s domácí hvězdou Karrie Webovou a Jeaneath Wongovou z Malajsie.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Australská Hannah Green při Australian Open.

Článek

Ve třetím dnu zahrála třiadvacetiletá Češka dvě birdie a dvě bogey. "Jsem se svou hrou v poli spokojená. Ve své podstatě mi nevyšly jen dvě rány, které nakonec resultovaly v bogey," uvedla Kousková v tiskové zprávě. "Celkově jsem si vypracovala daleko více příležitostí na birdie než včera, bohužel můj putter dnes nefungoval tak, jak bych si přála," zalitovala vítězka celkového hodnocení druhé nejvyšší evropské série LETAS.

Měla ale radost, že v Melbourne prošla i druhým turnajovým cutem. "Jsem šťastná, že si budu moct v neděli zahrát, navíc ještě ve flightu s domácí legendou (Webbovou, vítězkou 41 turnajů LPGA)," dodala jedna z pouhých dvou Evropanek, které budou v neděli v akci. Tou druhou je slavná Angličanka Laura Daviesová, vítězka dvaceti turnajů LPGA.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Australský David Micheluzzi při Australian Open.

Do čela pořadí se probojovala korejská golfistka Sin Či-je se skóre -14 a s náskokem jedné rány před Jihoafričankou Ashleigh Buhaiovou a dvou před domácí Hannah Greenovou.

Australian Open se poprvé v historii hraje na dvou hřištích pro muže a ženy současně. Víkendová finálová kola už hrají jen na Viktoria Golf Clubu, Kousková ve čtvrtek začala na Kingston Heath. V čele mužského pořadí je domácí Adam Scott.

Soutěž má celkovou dotaci 3,4 milionu australských dolarů (přes 53 milionů korun) a prémie si rozdělí stejným dílem obě kategorie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články