Hlavní obsah

Golfistka Kousková prošla na Australian Open cutem, dělí se o 19. místo

Golfistka Sára Kousková postoupila na Australian Open do finálových bojů. Druhé kolo, které dnes v Melbourne odehrála na hřišti Viktoria Golf Club, zvládla česká dvojka v paru a s celkovým skóre +2 se na závěrečném turnaji své premiérové profesionální sezony dělí o 19. místo. Předloni hrála na Australian Open Klára Spilková a neprošla cutem.

Foto: Anna Krčmářová

Ilustrační foto.

Článek

Třiadvacetiletá Kousková, jež si pozvánku vysloužila coby vítězka celkového hodnocení druhé nejvyšší evropské série LETAS, dnes vylepšila čtvrteční výkon ze hřiště Kingston Heath. Na 12. a 13. jamce sice ztratila, když zahrála bogey a double bogey, třikrát ale dokázala skórovat. Par 72 zachránila díky birdie na 18. jamce.

"Každopádně to byl opět boj. Odpoledne na hřišti foukalo daleko víc než v ranních hodinách a občas bylo těžké odhadnout přesnou sílu větru," popsala Kousková podmínky v tiskové zprávě. "Na třináctce jsem si vybrala trochu smůly. Míček mi zůstal viset kousek nad greenem v hustém roughu a ač jsem ho zpět jen sklepla, ujel pod jamku a nepodařilo se mi ho vrátit zpět. To tak ale prostě někdy bývá. Jsem ráda, že jsem se ze dvou nepovedených jamek nesložila a srovnala alespoň dnešní skóre na úroveň paru," dodala.

Do vedení se v polovině turnaje dostala jedna z domácích favoritek Hannah Greenová. Na hřišti Viktoria zahrála 66 ran a s bilancí -11 vede o dvě rány před Korejkou Sin Či-je. Další domácí vítězka majoru a čtvrtá hráčka světového žebříku Minjee Leeová, která dnes hrála na Kingston Heath, se posunula se skóre -5 na šesté místo.

Australian Open se poprvé v historii hraje na dvou hřištích pro muže a ženy současně. Víkendová finálová kola už bude hostit jen Viktoria Golf Club, po sobotě se startovní pole zúží dalším cutem.

"Jsem samozřejmě ráda, že si o víkendu budu moct zahrát. Každé kolo před tak bouřlivou diváckou kulisou, která v Melbourne panuje, je skvělou zkušeností, která se bude v budoucnu hodit," uvedla Kousková.

Soutěž má celkovou dotaci 3,4 milionu australských dolarů (přes 53 milionů korun) a prémie si rozdělí stejným dílem obě kategorie.

Reklama

Související témata: