Hlavní obsah

Horor na golfu. Padlý strom se řítil na lidi

Aktualizováno

Druhé kolo golfového Masters přerušila bouřka a popadané stromy. Tři vysoké borovice ohrozily diváky u odpaliště na 17. jamce, ale podle organizátorů z klubu v Augustě nikdo nebyl zraněn. Devětatřicet hráčů bude kolo dohrávat dnes. V průběžném vedení se osamostatnil Američan Brooks Koepka s 12 ranami pod par, naopak o cut bude bojovat pětinásobný majitel zeleného saka Tiger Woods a minimální naději na postup má další bývalá světová jednička Rory McIlroy.

Foto: Sky Sports

Padlé stromy způsobily přerušení celého turnaje The Masters.

Článek

Koepka je jedním ze 17 účastníků z konkurenční série LIV Golf. Dvaatřicetiletý golfista po úvodním výsledku 65 potřeboval v pátek o dvě rány více. Druhý je zatím se skóre -9 Španěl Jon Rahm, ale dnes ještě bude dohrávat devět jamek. Na třetí příčce nečekaně figuruje domácí amatér Sam Bennett (-8).

Již před turnajem se očekávaly silné bouřky a vedení turnaje reagovalo na tuto situaci posunutím začátku o 30 minut s nadějí, že se druhé kolo odehraje podle plánu.

V 16:22 místního času se však rozezněla siréna, když dorazila další vlna bouřky, která přinesla silný déšť a blesky. V době, kdy se ozvaly sirény, spadly dvě obrovské borovice poblíž boxu na 17. odpališti. Návštěvníci tak začali utíkat pryč do bezpečí. Po pádu velmi rychle reagovali dělníci s motorovými pilami a začali padlé stromy odklízet.

Okamžitě se objevily obavy nějakého vážného zranění, nicméně velmi rychle se ukázalo, že lidé v této části dějiště měli štěstí a dokázali před padlými stromy utéct. To také potvrdilo tiskové vyjádření samotného turnaje The Masters: „Augusta Golf National Club může potvrdit, že tři stromy, které vlivem větru spadly blízko odpaliště č. 17, nezpůsobily žádné zranění."

„Bezpečnost a zdraví všech účastníků turnaje Masters bude vždy nejvyšší prioritou a budeme nadále sledovat počasí dnes i po dobu celého turnaje," doplnili na svých sociálních sítích.

Zároveň zde popsali informace o opětovném startu probíhajícího turnaje. „Druhé kolo bylo do konce dne oficiálně pozastaveno. Turnaj bude pokračovat v sobotu ráno v 8 hodin místního času. Vstupní brány se otevřou podle plánu v o hodinu dříve."

Reakce některých účastníků, kteří byli svědky tohoto dramatu, ukazují, jaké štěstí měli návštěvníci, že se nakonec nikomu nic nestalo.

"Byli jsme na patnáctce. Mysleli jsme si, že je to výsledková tabule nebo tribuna," řekl Sahith Theegala, pro kterého je toto první turnaj The Masters. "Doufali jsme, že to nebylo něco, co by někoho zasáhlo," dodal americký golfista pro Sky Sports.

Očitá svědkyně Megan Hillová se také svěřila místnímu Augusta Chronicle: "Seděla jsem, dívala se a čekala na další skupinu, která přišla na odpaliště, a v mžiku nalevo od nás spadalo několik židlí a lidé začali utíkat."

Turnaj The Masters je pro golfisty nejprestižnějším závodem a pro fanoušky golfu jedním z nejočekávanějších sportovních akcí roku. Letošní ročník se koná mezi 6. a 9. dubnem v Augustě ve Spojených státech.

Reklama

Související témata: