Hlavní obsah

Kordová je po 1. kole golfového majoru Evian Championship druhá

Olympijská vítězka Nelly Kordová zahájila výborně golfový turnaj kategorie major Evian Championship ve Francii. Po prvním kole se americká hráčka českého původu dělí o druhé místo s Kanaďankou Brooke Hendersonovou. Obě zahrály sedm ran pod par a ztrácejí jeden úder na vedoucí Japonku Ajaku Furueovou.

Foto: twitter:@LPGA , Twitter

Americká golfistka Nelly Kordová na archivním snímku.

Článek

Kordová zahrála sedmkrát birdie a zbylé jamky zvládla v paru. Na závěrečné osmnácté jamce zachránila par poté, co si zula boty a hrála míček zkraje jezírka. "Nikdy jsem nic takového nedělala a musím říct, že to bylo opravdu hnusné. Fakt slizké," uvedla se smíchem dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy.

Třiadvacetiletá golfistka útočí na svůj druhý major titul po loňském vítězství na PGA Championship. Na jaře Kordová podstoupila operaci kvůli krevní sraženině v paži a poté několik měsíců nehrála. Evian je jejím pátým turnajem po návratu, během kterého se třikrát umístila v Top Ten.

"Myslím, že jsem po tom všem trochu víc v klidu. Snažím si to na hřišti co nejvíce užít. Občas jsem samozřejmě frustrovaná, ale snažím si připomínat, že mám štěstí, že tu jsem. Prostě si užívat každý okamžik," řekla bývalá světová jednička, které nyní patří v žebříčku třetí místo.

Reklama

Související témata: