Hlavní obsah

Napoleaová je v Austrálii v páté desítce, Melecká a Váňová v závěru pole

Na postup do víkendových kol má z tria českých golfistek rozehraný turnaj evropské série LET v Austrálii pouze Kristýna Napoleaová. Objev sezony se po nedohraném druhém kole v Bonville pohybuje s celkovým skóre +4 bezpečně nad odhadovanou hranicí cutu, Tereza Melecká a Šideri Váňová jsou v závěru výsledkové listiny.

Foto: @PGACzech, Twitter

Golfistka Kristýna Napoleaová.

Článek

Šestadvacetiletá Napoleaová, jež byla letos na turnajích LET druhá v Saúdské Arábii a devátá v Jihoafrické republice, dnes zopakovala výsledek 74 ran z úvodního kola. Průběžně je na dělené 42. pozici s výsledkem 4 údery nad par, přičemž odhadovaný cut je +7.

"Vypadá to, že bych cutem projít měla. Možná se ještě posunu nahoru, dolů už bych se propadnout neměla. Udělala jsem sice hodně chyb, ale šla jsem do toho, že si budu kvůli zranění odpouštět. Spoléhala jsem na patovaní, které ale taky úplně nepřišlo," uvedla Napoleaová v tiskové zprávě.

Druhé kolo Australian Women's Classic bylo dnes přerušeno kvůli dešti a velká část golfistek ho bude dohrávat v sobotu. "Dopoledne trochu pršelo. Po hodině deště bylo hřiště okamžitě pod vodou a potom, co jsem dohrála, přišly ještě větší deště," popsala bývalá mládežnická fotbalová reprezentantka.

České trio bylo ve skupině hráček, které dnes obejít druhou osmnáctku zvládly. Melecká, jež byla po úvodním kole nastejno s Napoleaovou, si ale pohoršila na skóre +11, Váňová na +13.

Reklama

Související témata: