Hlavní obsah

Norman chce, aby účastníci LIV Golf získávali body do světového žebříčku

Šéf nového golfového seriálu LIV Greg Norman chce, aby účastníci kontroverzního okruhu získávali body do světového žebříčku. O víkendu legendární Australan televizní stanici Fox News řekl, že o to začátkem tohoto týdne požádá. Také chce dosáhnout toho, aby hráči z LIV měli možnost startovat i na majorech jako minulý týden na US Open, jehož pořadatelé jim to povolili.

Foto: Paul Childs, Reuters

Šéf nového golfového seriálu LIV Greg Norman.

Článek

"O body do žebříčku žádáme právě teď. Dali jsme si záležet. Úzce jsme spolupracovali s technickou komisí, abychom pochopili vše, co je k tomu potřeba," uvedla bývalá dlouholetá světová jednička Norman.

Členem správní rady, která má golfový žebříček na starosti, je i komisionář PGA Tour Jay Monahan, jenž proti nové konkurenční sérii tvrdě vystupuje. Hráče, kteří se rozhodli do LIV Golf zapojit, vedení amerického okruhu vyloučilo.

Norman obviňuje PGA Tour z monopolního chování. LIV Golf, která láká na lukrativní odměny, čelí kritice kvůli financování ze Saúdské Arábie, kde se porušují lidská práva.

"Pokud se na to chtějí dívat z tohoto úhlu, tak proč má PGA Tour 23 sponzorů, kteří dělají se Saúdskou Arábií obchody za více než 40 miliard dolarů? Proč je to pro sponzory v pořádku?" uvedl Norman, jenž označil jednání PGA Tour za pokrytecké.

LIV Golf má za sebou zatím jeden turnaj v Londýně, jehož vítěz Charl Schwartzel z JAR získal rekordní prémii čtyři miliony dolarů. Některé hvězdy obdržely vysoké částky jen za účast v sérii.

Reklama

Související témata: