Hlavní obsah

Pořadatelé British Open nechtějí kvůli Normanovi měnit pravidla

Plán bývalé světové jedničky Grega Normana na návrat k profesionálnímu golfu v jubilejním 150. ročníku British Open zřejmě nevyjde a dvojnásobný šampion nejslavnějšího turnaje netají své zklamání. Podle informací australského magazínu Golf Digest organizátoři jeho žádost o místo ve startovní listině zamítli, protože nesplňuje podmínky pro udělení výjimky a pravidla kvůli němu měnit nehodlají.

Foto: Sport.cz

Golf - ilustrační foto.

Článek

Podle pravidel mají bývalí šampioni právo na přidělení místa ve startovní listině, pokud je jim maximálně 60 let nebo získali titul v posledních deseti letech. Sedmašedesátiletý Norman, jenž na British Open triumfoval v letech 1986 a 1993, nesplňuje ani jednu podmínku.

"Jsem tím rozhodnutím zklamaný, zvlášť když jde o 150. Open," citoval Normana Australian Golf Digest. Rodák z Queenslandu, jenž ukončil kariéru v roce 2009, ovládl British Open na hřištích v Turnberry a v Sandwichi. Letošní ročník se uskuteční v St. Andrews, kde dvakrát obsadil dělené šesté místo.

V poslední době o sobě dal Norman vědět jako jeden z hlavních podporovatelů nového lukrativního seriálu, za kterým finančně stojí Saúdská Arábie a golfisty láká na vysoké prize money. Chystaný projekt způsobil v golfovém světě rozkol, hráčům v případě startu hrozí doživotní zákaz účasti na prestižní americké PGA Tour a evropské DP World Tour (dříve European Tour).

Reklama

Související témata: