Hlavní obsah

Příroda si nevybírá. Prezidentský pohár přerušil silný déšť

Dublin

Kvůli dvouhodinové bouřce se nedohrál druhý den golfového Prezidentského poháru. V pátek stihli hráči na hřišti v Dublinu v Ohiu dokončit jen dva souboje a Američané vedou nad mezinárodním týmem bez Evropanů 4,5:3,5. Teoreticky je možné, že se duel protáhne do pondělí.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Golfový turnaj o Prezidentský pohár byl kvůli silnému dešti přerušen.

Článek

Phil Mickelson a Keegan Bradley porazili v takzvaném foursomu Australana Jasona Daye s Kanaďanem Grahamem DeLaetem a Jihoafričan Ernie Els s Brendonen de Jongem ze Zimbabwe zdolali domácí Billa Haase s Hunterem Mahanem. Zbylé čtyři zápasy se nedohrály, ve dvou z nich vedou Američané a ve dvou jejich soupeři.

Předpověď počasí není dobrá a pořadatelé zvažují možnost, že se Prezidentský pohár protáhne až do pondělí. „Pokud to do setmění v pondělí nedohrajeme, vyhraje tým s více body v danou chvíli," oznámil ředitel turnaje Steve Carman. „Čeká nás dlouhý víkend," řekl vítěz Masters Adam Scott z Austrálie.

Prezidentský pohár se hraje od roku 1994 a jen jednou ho Američané nezískali. Předchozí ročník v Melbourne ovládli výsledkem 19:15. Mezinárodní výběr golfistů se radoval jen v roce 1998. Před deseti lety skončil souboj remízou.

Reklama

Související témata: