Hlavní obsah

Rozstřel patřil Kaymerovi

Třetí titul krátké kariéry na European Tour získal Martin Kaymer. Nejlepší golf na Open de France si Němec nechal do play off s Lee Westwoodem

Článek

Poté, co Kaymer (finále za 68 ran) s Westwoodem (65 ran) skončili po 72 jamkách hřiště Le Golf National na výsledku –13, vyhrál Němec díky paru na první dodatečné jamce. Nováček roku 2007 přehrál vodu a poté chipnul na jeden pat, zatímco míč někdejší evropské jedničky Westwooda skončil právě ve vodní překážce.

„Celý týden mě drželo patování,“ řekl Kaymer, který v prvním kole vyrovnal rekord hřiště 62 ran. Vítězství posune Němce do první pětky money listu a vrátí ho do první dvacítky světového žebříčku. Minulý týden Kaymer přitom neprošel cutem na BMW International Open u Mnichova.

Celkově třetí Ian Poulter obvinil fotografa z toho, že mu „cvakl“ do úderu na patnácté jamce a tím zkazil šance na vítězství. „Na tenhle turnaj se nevrátím,“ prohlásil Angličan.

Argentinec Rafa Echenique, lídr po třetím kole, pohřbil šance na první evropskou výhru kvůli tripley bogey na patnácté jamce a totéž zopakoval i na osmnáctce, takže klesl na dělené 13. místo.

Výsledky Open de France: 1. Kaymer –13, 2. Westwood –13, 3. Poulter –10, 4. A. Hansen a P. Hanson –9, 6. S. Hansen, Ferrie, Green a Waring –9.

Reklama

Související témata: