Hlavní obsah

V čele PGA Championship jsou bývalí vítězové i Hovland

Kiawah Island

Na úvod golfového majoru PGA Championship se dařilo někdejším šampionům turnaje. V rozehraném prvním kole na dlouhém hřišti Ocean Course na břehu Atlantského oceánu v Kiawah Island jsou se třemi ranami pod par v čele Keegan Bradley a Brooks Koepka a s nimi také Nor Viktor Hovland a další Američan Aaron Wise.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Na úvod golfového majoru PGA Championship se dařilo někdejším šampionům turnaje. O vedení se dělí také Brooks Koepka.

Článek

Jen o ránu zpět je obhájce titulu Američan Collin Morikawa. Naopak kolo pokazili dva favorité - Rory McIlroy ze Severního Irska i Justin Thomas z USA zahráli +3.

Ve formě hrající Hovland a Bradley, který slavil titul na PGA Championship před deseti lety, měli shodně čtyři birdie a jedno bogey. Koepka, vítěz turnaje z let 2018 a 2019, podstoupil v březnu operaci kolena a moc se mu nedařilo. "Umím se s bolestí vyrovnat," řekl před turnajem. Sice začal den špatně double bogey, ale pak už chyboval jen jednou a přidal šest birdie.

Třiadvacetiletý talent Hovland skončil na dvou turnajích před PGA Championship shodně třetí. "Cítím, že mám rány, abych měl šanci vyhrát," řekl sebevědomě.

McIlroy, povzbuzený dva týdny starým titulem na PGA Tour a vítěz PGA Championship právě z Kiawah Island v roce 2012, měl tři birdie a šest bogey.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články