Hlavní obsah

V Oak Hill vede skvělý Dufner, Woods ztrácí 10 ran

Rochester

Parádní druhé kolo za 63 ran dostalo na PGA Championship, závěrečném major turnaji sezóny, do vedení amerického golfistu Jasona Dufnera. Ten v pátek vyrovnal rekord hřiště v Oak Hill a před trojicí hráčů na děleném 2. místě má před sobotou náskok dvou ran. Nedaří se naopak Tigeru Woodsovi, který došel druhé kolo v paru a s výsledkem +1 ztrácí 10 ran.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Americký golfista Jason Dufner.

Článek

Dufner prožil v pátek perfektní kolo, když ani jednou nezaváhal. A dařilo se mu skórovat. Hodně mu pomohl eagle hned na druhé jamce, na který navázal ještě pěti berdíky na čtyřce, pětce, jedenáctce, třináctce a šestnáctce. Na poslední jamce pak útočil na rekord hřiště, ale putt v jamce neskončil.

"Byl to asi můj nejhorší putt dne, což je trochu zklamání. Ale tak jako tak, je to výsledek 63 a mé jméno je na vrcholu leaderboardu. Je to skvělá pozice do dalších bojů," liboval si Dufner, který je společně se čtvrtečním kolem za 68 tak na průběžném výsledku 131 (-9).

Dvě rány ztrácejí Australan Adam Scott a další dva Američané Matt Kuchar s Jimem Furykem. O další ránu zpět jsou na děleném pátém místě Angličan Justin Rose a Švéd Henrik Stenson.

Ti všichni jsou tak před víkendem ve skvělé pozici, což rozhodně neplatí o prvním hráči světa Woodsovi. Tomu se v pátek nedařilo především s putterem v ruce. Zahrál sice čtyři birdie, ale také stejný počet bogey a došel v paru (70). Celkově je jednu nad.

"Teď už je jasné, že pokud chci vyhrát, musím zahrát o víkendu velmi dobře. Hřiště je hodně měkké a skvělé výsledky jsou dosažitelné. Musím se dostávat do hry a posílat míček blízko k jamce, abych mohl hrát agresivní putty," myslí si Wooods, který letos zatím jedinkrát ze čtrnácti kol zahrál na majorech kolo v šedesátkových číslech.

Na rozdíl od některých dalších velkých jmen má ale Woods alespoň šanci o víkendu zabojovat. Ze hry jsou totiž už mimo jiné loňský šampión Masters Bubba Watson, jeho předchůdce Charl Schwartzel, bývalá světová jednička Luke Donald nebo Ernie Els.

Golfový PGA Championship, turnaj kategorie major v Rochesteru (dotace 8 mil. dolarů, par 70) - po 2. kole:
1. Dufner (USA) 131 (68+63)
2. Scott (Austr.) 133 (65+68)
Kuchar 133 (67+66)
Furyk (oba USA) 133 (65+68)
5. Rose (Angl.) 134 (68+66)
Stenson (Švéd.) 134 (68+66
...38. Woods (USA) 141 (71+70)

Reklama