Hlavní obsah

Woods se vrátil ke golfu, na exhibici se synem v Orlandu se dělí o páté místo

Deset měsíců od vážného zranění nohy se Tiger Woods vrátil ke golfu. Na rodinné exhibici v Orlandu se pětačtyřicetiletý Američan společně s dvanáctiletým synem Charliem dělí o páté místo, stejně jako dalších pět dvojic zahráli deset ran pod par. Jedenáctí jsou o ránu horší bývalý český tenista Petr Korda s dcerou Nelly.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Tiger Woods a jeho syn Charlie.

Článek

Woods při návratu od únorové automobilové nehody, při níž málem přišel o pravou nohu, sklidil velké ovace diváků. Bylo znát, že stále má bolesti a lehce kulhal, k pohybu po hřišti využíval vozík. První ze dvou kol PNC Championship nicméně označil za úžasné.

"Moc jsme si to užili, ale jsem unavený. Nemám žádnou výdrž. Pokud bych se chtěl vrátit na tour, musím získat zpátky vytrvalost a odpálit tisíce a tisíce míčků. Chce to čas," řekl vítěz 15 majorů a celkem 82 turnajů na PGA Tour. Už dříve slavný golfista připustil, že by si rád ještě zahrál na elitním okruhu pár vybraných turnajů.

Woods na konci února vyletěl se svým vozem ze silnice, utrpěl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti a fraktury kotníku a chodidla. Lékaři mu kosti museli zpevnit a stabilizovat pomocí kovových plátů, hřebů a svorek. Během úspěšné kariéry podstoupil bývalý dlouholetý lídr žebříčku také několik operací zad a kolen.

V čele dvoudenní exhibice pro dvacet dvojic, které tvoří vítězové majorů s blízkým příbuzným, jsou Stuart Cink se synem Reaganem. Minulý rok Woodsovi obsadili dělené sedmé místo.

Reklama