Hlavní obsah

Woods už přes rok nehraje, ale získal štědrý bonus za popularitu

Golfista Tiger Woods získal prémii osm milionů dolarů (185 milionů korun) z nového programu PGA Tour, který oceňuje hráče za jejich popularitu a přínos pro elitní okruh. Šestačtyřicetiletý Američan přitom od těžké autonehody, při které si loni v únoru vážně poranil pravou nohu, na akcích prestižního seriálu chybí.

Foto: Ryan Kang, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods získal prémii osm milionů dolarů (

Článek

Mezi desítku nejoblíbenějších golfistů podle programu Players Impact, který hodnotí jejich popularitu na sociálních sítích, zastoupení v médiích či sponzorské aktivity, rozdělila PGA Tour 40 milionů dolarů. V letošním roce celková suma vzroste na 50 milionů.

Vítěz 15 turnajů kategorie major Woods předčil v popularitě další americkou hvězdu Phila Mickelsona, který se už v prosinci na twitteru označil za vítěze. Woods si šestinásobného major šampiona náležitě "vychutnal", když po oficiálním vyhlášení výsledků na sociální síť napsal k jeho vzkazu "jejda".

Woods hrál na PGA Tour naposledy v listopadu 2020 odložený turnaj Masters. Loni v prosinci se objevil na golfové exhibici se svým synem Charliem.

Reklama