Hlavní obsah

Českým házenkářkám bude proti Nizozemsku chybět zraněná kapitánka Malá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českým házenkářkám bude v nadcházejícím dvojzápase kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku chybět ze zdravotních důvodů jedna z opor kapitánka Veronika Malá. Devětadvacetiletá křídelnice německého Bietingheimu utrpěla blíže nespecifikované zranění v dolní polovině těla, ale už pracuje na návratu a věří, že bude připravena na dubnový reprezentační sraz. Český svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: David Švarc/Česká házená

Česká házenkářka Veronika Malá při střelbě.

Článek

Malá se zranila minulý týden v přípravě. „K holkám se bohužel nebudu moci připojit a mrzí mě to. Už teď ale pracuji každý den s fyzioterapeuty a maséry na co nejrychlejším návratu,“ uvedla Malá.

Na dubnový sraz, kdy národní tým čekají závěrečné dva zápasy evropské kvalifikace ve Finsku a proti Portugalsku a následný čtyřčlenný turnaj o účast na olympijských hrách, by měla být k dispozici. „Mým cílem je stoprocentní uzdravení. Ráda bych stihla play off Ligy mistryň a nadcházející reprezentační kemp v dubnu. Věřím, že vše půjde hladce,“ dodala Malá.

Na levém křídle bude mít norský trenér českého týmu Bent Dahl k dispozici Adélu Stříškovou a Kristýnu Königovou. „Ztráta Veroniky je nepříjemná zpráva, patří mezi nejlepší levá křídla na světě a zároveň je důležitým článkem celé týmové chemie. Věřím ale, že ji týmovým výkonem dokážeme zastoupit,“ uvedl asistent trenéra Daniel Čurda.

„Na levém křídle předvádí Adéla Stříšková vynikající výkony v Mostě a Kristýna Königová se prezentuje dlouhodobě kvalitními výkony za Kynžvart jak v lize, tak evropských pohárech,“ doplnil Dahlův spolupracovník.

Na dvojzápas s Nizozemskem se naopak vrací jiná z opor spojka Kamila Kordovská, která se zranila v úvodním utkání prosincového mistrovství světa a zbytek šampionátu vynechala. V osmnáctičlenné nominaci nechybí dlouhodobě nejlepší týmová střelkyně Markéta Jeřábková. Nově povolaná je pivotka Michaela Demlová.

Program českého týmu:

Čtvrtek 11. dubna:

18:30 Španělsko - Česko,

pátek 12. dubna:

18:30 Nizozemsko - Česko,

neděle 14. dubna:

15:30 Česko - Argentina.

Češky věří, že navážou na povedené vystoupení na světovém šampionátu, kde osmým místem vyrovnaly maximum od rozdělení federace. Evropskou kvalifikaci mají dobře rozehranou a po úvodních dvou z šesti zápasů bez ztráty body figurují na druhém místě skupiny o skóre za Nizozemskem. Na šampionát postoupí první dva týmy a nejlepší čtyři celky z třetích míst.

„Kostra týmu zůstává stejná. Rozšířili jsme po mistrovství světa širší nominaci, protože vnímáme hráčky, které se posouvají výkonnostně nahoru a zaslouží si dostat šanci,“ řekl Čurda. „Budeme chtít udělat v naší hře krok dopředu a stabilizovat předchozí kvalitní výkony, abychom ukázali, že patříme do širší světové špičky. I když nás čeká těžký soupeř, věřím, že se s ním můžeme měřit,“ dodal Čurda.

Jeho tým nejprve příští středu přivítá Nizozemky v Praze a v neděli odehraje venkovní odvetu.

Reklama

Související témata: