Hlavní obsah

Cítím se jako po podpisu v Rangers, a přitom mě jenom nechali na benzince, směje se Rob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do titulků médií se dostal asi jiným způsobem, než by si zrovna představoval. Vsetínského hokejistu Luboše Roba cestou na utkání 1. ligy v Pelhřimově proti Jihlavě zapomněl řidič autobusu na benzinové pumpě. „To se mi ještě v životě nestalo,“ vypráví pro Sport.cz 28letý produktivní útočník, pro kterého se autobus vrátil a Rob nakonec gólem rozhodl o vítězství Valachů 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Luboš Rob na archivním snímku

Článek

Vše začalo naprosto nevinně. Při tříhodinové cestě ze Vsetína do Pelhřimova, kde má Jihlava kvůli stavbě nového stadionu azyl, si Rob vyžádal zastávku. „Potřeboval jsem si odskočit. V zimě totiž nejdou v autobusech záchody, aby nezamrzly,“ vysvětloval.

„Na benzinku jsme dojeli asi až za deset minut. Když řidič zastavil, vyběhl jsem tak rychle, že si ani nevšiml, že jsem vystoupil. Myslel si, že nikdo nešel, tak zase zavřel dveře a odjel,“ popisoval vnuk slavného hokejisty Jaroslava Pouzara.

Při vykonávání potřeby už zahlédl, jak autobus mizí v dálce. „Ale myslel jsem si, že jede jenom dozadu na parkoviště, tak jsem zůstával v klidu,“ líčil. „Jenže pak jsem prošel celou benzinku a autobus nikde,“ pokračoval.

Naštěstí si s sebou vzal aspoň mobil. „Kluci si taky mysleli, že jede jen na parkoviště, ale jak najel na dálnici, nebylo cesty zpět. O pár minut později mi tak zavolal spoluhráč Ondra Smetana, že mám počkat a že se pro mě vrátí,“ vyprávěl Rob. „Měl jsem teda jenom tričko a byla mi pořádná kosa, tak jsem si dal aspoň kafe na zahřátí a za dvacet minut mě vyzvedli,“ říkal.

Ačkoliv byl v situaci nevinně, spoluhráči si z něj přesto rádi vystřelili. „Dělali si ze mě srandu, že mě na benzince nechali jako Kevina ze Sám doma. Budu to mít dlouho na talíři, ale přece za o ani nemůžu,“ culil se Rob. Na zápas tým dorazil asi s půlhodinovým zpožděním. „Všechno důležité před utkáním jsme stihli, takže nás to tolik neovlivnilo,“ mínil.

Úsměvná historka má ještě o to sladší konec, že vsetínský kanonýr desátým gólem v sezoně rozhodl o výhře hostů. „Kluci mi nakonec řekli, že jsou rádi, že mě tam nenechali, když jsem dal vítězný gól,“ ocenil. „Tři body z venku s nulou, navíc zábavná historka, takže fajn pondělí,“ podotkl s úsměvem.

Jen by byl v záři reflektorů radši díky hokejovým kvalitám. „Cítím se, jak kdybych podepsal v New York Rangers. A přitom mě jen nechali na benzince,“ smál se Rob.

Vsetín zapsal třetí vítězství v řadě a v tabulce 1. ligy mu patří druhá příčka, ovšem s velkou ztrátou patnácti bodů na vedoucí Porubu. „Je odskočená, ale nepotřebujeme jít do play off nutně z prvního místa. Kdyby nám někdo řekl, že budeme před Vánoci druzí s tolika body, tak to bereme,“ poznamenal druhý nejproduktivnější hráč týmu.

Na Lapači hraje už třetí sezonu po sobě. „Vsetín už beru jako druhý domov. Jsme tu s rodinou spokojení, cítím už se skoro jako místní hráč,“ pochvaloval si. S tradičním klubem by se rád probojoval do nejvyšší soutěže. „Kvůli postupu všichni hrajeme. Ale cesta je hodně trnitá. Jít přes baráž je hodně složité,“ uvědomoval si.

Zatímco prvoligové týmy nemají po finále soutěže před baráží žádný čas na odpočinek, poslední tým extraligy se připravuje více než měsíc. „Extraligu si řídí kluby, mají v baráži velkou výhodu. Bylo by spravedlivé, kdyby se postupovalo a sestupovalo přímo,“ tvrdil Rob. „Ale nechceme brečet, je to tak nastavené. Porveme se o postup,“ věří.

Reklama

Související témata: