Hlavní obsah

Třebíč - Zlín 3:4Stav série 0:1Hokejisté Zlína a Vsetína vstoupili do semifinále první ligy výhrami

Hokejisté Zlína a Vsetína na úvod semifinále první ligy slavili výhry. Zlínští Berani, kteří loni sestoupili z extraligy, zvítězili na ledě vítěze základní části Třebíče 4:3. Duel v úvodu na více než hodinu přerušily problémy s ledem. Vsetín zdolal doma Prostějov také 4:3. Druhé zápasy série na čtyři vítězství jsou na programu v neděli opět v Třebíči a ve Vsetíně.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Zlína se radují z branky

Článek

Zlín opustil v minulé sezoně nejvyšší soutěž po 42 letech a v druhé nejvyšší soutěži se mu nejprve také nedařilo, ale v závěrečném finiši postoupil přímo do čtvrtfinále, kde ze šestého místa vyřadil třetí Porubu po výhře 3:1 na zápasy.

V Třebíči se v čase 5:17 hosté ujali vedení, poté co Zdeněk Sedlák projel před gólmana Pavla Jekela a forhendovým zakončením skóroval. V 9. minutě musel být duel přerušen kvůli nezpůsobilém ledu. Zlín 71 sekund před koncem dohrávané úvodní části zvýšil, po akci kapitána Pavla Kubiše skóroval Dominik Luža.

V 28. minutě zajistil hostům už tříbrankový náskok z přečíslení Petr Mrázek. V čase 34:04 sice v přesilovce skóroval domácí Matěj Novák, ale v 38. minutě vrátil Beranům třígólový náskok Petr Kratochvíl.

Horácká Slavia se nevzdala. Po osmi minutách závěrečné třetiny tečoval střelu Lukáše Formana Matyáš Svoboda a při power play 81 sekund před koncem snížil na rozdíl jediné branky nejproduktivnější hráč základní části Martin Dočekal, který se vrátil do hry po zranění z druhého čtvrtfinále proti Přerovu. Na vyrovnání už Třebíč nedosáhla.

Vsetín si porazil s Prostějovem

Vsetín vykročil úspěšně za druhým postupem do finále za sebou. Skóre otevřeli Valaši už po 54 sekundách, kdy po střele Miroslava Holce dorazil puk do odkryté branky Roman Půček. Ve 4. minutě sice vyrovnal bekhendovým zakončením Martin Pěnčík, ale tři sekundy před koncem první třetiny vrátil domácím vedení v přesilové hře pěti proti třem Luboš Rob.

Ve 23. minutě opět smazal ztrátu z dorážky Jakub Illéš, za 53 sekund ale opět vedl Vsetín. Holec nabil mezi kruhy Pavlu Klhůfkovi, který překonal Jaroslava Pavelku. V 38. minutě pojistil vedení Valachů z úniku Pavel Jenyš. V čase 43:09 dostal Jestřáby na kontakt v přesilovce Tomáš Jáchym, ale domácí těsný náskok uhájili.

Semifinále play off první hokejové Chance ligy - 1. zápasy:
Vsetín - Prostějov 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Branky: 1. R. Půček, 20. Rob, 24. Klhůfek, 38. Jenyš - 4. Pěnčík, 23. Illéš, 44. T. Jáchym. Rozhodčí: Zavřel, Kubičík - Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 7:7, navíc Česánek, Š. Jenáček - Illéš, Maruna všichni 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 3896.
Třebíč - Zlín 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Branky: 35. Matěj Novák, 48. M. Svoboda, 59. Dočekal - 6. Z. Sedlák, 19. Luža, 28. P. Mrázek, 38. Kratochvíl. Rozhodčí: Bejček, Kostourek - Štofa, Thuma. Vyloučení: 0:5. Využití: 1:0. Diváci: 3328.
Další program semifinále:
Neděle 19. března - 2. zápasy:
17:00 Vsetín - Prostějov,
17:30 Třebíč - Zlín.

Reklama