Hlavní obsah

Hotovo! Vampola bude pokračovat v prvoligové Slavii

Hokejový útočník Petr Vampola bude pokračovat v prvoligové Slavii, s kterou podepsal novou smlouvu. Osmatřicetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 působil v Edenu už v minulém ročníku, ale v jeho závěru od konce ledna vypomáhal už jen Kladnu v jeho nakonec neúspěšném boji o záchranu v extralize.

Foto: Jiří G. Novák

Petr Vampola v diskusi s hlavním rozhodčím

Článek

"Petr je pro nás klíčovým hráčem, který svůj přínos pro tým potvrdil už loni. Stoprocentně naplnil naše představy a věříme, že budeme společně v nové sezoně úspěšní. Jsem rád, že se rozhodl pro Slavii a že jsme se domluvili na nové smlouvě," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jiří Veber. Slavia v pátek také uzavřela smlouvu s další ofenzivní hvězdou - třiačtyřicetiletým bývalým reprezentantem Jaroslavem Bednářem.

"Po minulé sezoně jsem přemýšlel o tom, že bych si chtěl kariéru ještě o rok prodloužit. Na Slavii jsem měl závazek z minulého roku, kdy mi vedení vyšlo vstříc a pustilo mě do Kladna zahrát si extraligu, takže jsem cítil morální povinnost vrátit to klubu jak na ledě, tak mimo něj. A rozhodl jsem se i kvůli tomu, že tady hraje (nevlastní syn) Matěj," prohlásil Vampola.

V minulé sezoně stihl za Slavii v první lize 34 zápasů a připsal si v nich 36 bodů za deset branek a 26 asistencí. Ve 20 utkáních v extralize za Kladno nasbíral 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Zámorský (Hradec) a Petr Vampola (Kladno) v duelu 28. kola extraligy.

V nejvyšší soutěži má bývalý hráč Vsetína, Liberce, Plzně a Mladé Boleslavi na kontě 670 utkání a 408 bodů za 137 branek a 271 přihrávek. V první lize hrál i za Hradec Králové a České Budějovice, za sebou má také angažmá v KHL v Ufě, Čeljabinsku a Omsku, ve Švédsku v týmech Timra IK a Växjö i ve Švýcarsku v Ženevě.

Reklama

Související témata: