Hlavní obsah

Nečekal jsem, že mě tady takhle zmlátí, glosoval Vampola návrat do Kladna. Fandům soupeře děkoval

Praha

Kladno mu za poslední dvě sezony, během kterých oblékal jeho dres, přirostlo k srdci a na tamější fanoušky nedá dopustit. Ve středu se osmatřicetiletý hokejový útočník Petr Vampola vrátil na zimní stadion Rytířů, tentokrát už ale jako soupeř hájící barvy Slavie. A mistr světa z roku 2010 byl na ledě hodně vidět, když výhru Pražanů 4:2 režíroval vítězným gólem a asistencí.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Forvardi Slavie Petr Vampola a Filip Vlček během zápasu s Kladnem.

Článek

V předminulé sezoně pomohl Kladnu k návratu do extraligy, tu následující sice začal ve Slavii, ročník ale nakonec dokončil opět v barvách Rytířů, kterým ovšem k záchraně v nejvyšší soutěži pomoct nedokázal.

Letos v létě Vampola dlouho zvažoval, jestli s hokejem pokračovat, nebo kariéru ukončit. Nakonec se rozhodl pro první možnost. I kvůli nevlastnímu synovi Matějovi, který hraje za Slavii, kývl sešívaným.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Útočník Slavie Petr Vampola (vpravo) během utkání v Kladně.

Vampola je velkým oblíbencem kladenských fanoušků, jeho přesun ke konkurenci neberou jako zradu. Svědčí o tom i fakt, že rodáka ze Žďáru nad Sázavou ve středu přivítali potleskem.

A Vampola zase během zápasu ukázal, že na angažmá v Kladně nezapomene. Když v 19. minutě překonal střelou mezi betony gólmana Košarišťana a zvýšil na 3:0, svůj gól z respektu k Rytířům neslavil.

„Těšil jsem se na atmosféru a lidi (fanoušky Kladna), protože ty budu po konci kariéry brát jako takovou zlatou tečku," prohlásil Vampola pro slávistický youtube kanál.

Po zápase mu kotel Kladna připravil speciální děkovačku a vytleskal ho. „Snažil jsem si zápas užívat. Bylo příjemné si tady zahrát a jsem rád, že mě lidi takhle přivítali," potěšilo bývalého reprezentačního forvarda.

„Děkuji za vaši podporu, Kladeňáci. I když teď už bojuju za jiné barvy. Moc si toho vážím a na krásné chvíle na Kladně nikdy nezapomenu, včetně té pozápasové děkovačky. Ať se nám a vám daří," vzkázal kladenským příznivcům na svém Instagramu.

O osudu utkání rozhodla už první třetina, kterou Pražané vyhráli 3:0. Od druhé části hry se na ledě hodně přiostřilo, rozhodčí celkem rozdali 23 menších trestů.

„Bylo hodně faulů, pořád se hrálo oslabení nebo přesilovky. Hodně tvrdej zapas. Osobně jsem ani nečekal, že mě tady takhle zmlátí. Ale je to hokej a nedá se nic dělat. Na to, že šlo o druhý zápas sezony, se hrálo ve vysokém tempu," uzavřel Vampola.

Reklama