Hlavní obsah

Nejhloupější gól, ulevil si Kapuš po druhé domácí prohře Beranů se Vsetínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem oba domácí zápasy ve finále prvoligového play off se Vsetínem zvládli a vedli v sérii 3:1 na zápasy, avšak teď je tomu přesně naopak. Zlínští hokejisté poté, co urvali jednu výhru Na Lapači, padli doma s odvěkým rivalem 3:5 a 3:4. V úterý budou odvracet v soupeřově hale konec sezony.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Zdeněk Sedlák překonal ve čtvrtém finále brankáře Vsetína Maxima Žukova a vyrovnal na 3:3.

Článek

Berany mrzela zejména porážka v nedělním střetnutí, v němž dokázali třikrát srovnat jednobrankové manko, avšak na čtvrtý gól, který inkasovali tři a půl minuty před koncem, už odpovědět nestihli.

„Že jsme stále jen dotahovali a ani jednou nevedli? Je to samozřejmě jedna z příčin našeho nezdaru,“ připustil zlínský asistent Richard Kapuš. „Poté co jsme vyrovnali na 3:3, jsem už věřil, že zápas ubojujeme. Bohužel jsme se dopustili chyby v rohu našeho obranného pásma,“ štvala ho hrubka, kterou vsetínští Lotyši Berzinš ve spolupráci se zakončujícím Zabusovsem důsledně potrestali.

Kapuš uznal, že hokejisté Vsetína disponují značnou ofenzivní sílou. „Jejich útočníci jsou rychlí, umějí se udržet na puku. Je asi přirozené, že nás takové mužstvo přestřílí. Také my jsme si ale vytvořili dost šancí. Jenže jsme měli být efektivnější v koncovce. A taky pozornější v defenzívě,“ měl jasno.

Na mysli měl především třetí soupeřův gól. Zlíňané se marně snažili ve svém obranném pásmu odehrát skákající puk, který dolétl až do brankoviště. V něm se po něm bezvýsledně natahovali i rukama. Mnohem lépe se naopak zorientoval hostující forvard Vít Jonák, který ho pohotově uklidil do sítě.

„Byl to nejhloupější gól, jaký jsem během hráčské i trenérské kariéry dostal,“ kroutil nevěřícně hlavou slovenský kouč. „Navíc v play off. Ani nevím, jak to pojmenovat. A i čtvrtá branka byla zbytečná. Nebudu však na nikoho ukazovat prstem. Všechny kluky budeme potřebovat v následujícím utkání,“ věděl Kapuš.

To úterní ve Vsetíně by mohlo být už pro Berany poslední. Pokud nezvítězí a nevynutí si další duel ve své aréně, loňskou baráž o extraligu s Jágrovým Kladnem si zcela jistě na závěr sezony nezopakují.

„Nezbývá nám než ve Vsetíně vyhrát a vrátit sérii k nám. Teď jsme na řadě my. Musíme se tlačit ještě víc před soupeřovu bránu,“ burcuje Kapuš svoje hokejisty před klíčovým pátým finálovým duelem.

Reklama