Hlavní obsah

Říha pročistil vzduch v kabině a teď se Zlínem vyhlíží baráž. Úvodní dva zápasy hodně napoví, tuší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když loni začátkem prosince přebíral Miloš Říha hokejisty Zlína, figurovali v prvoligové tabulce na devátém místě a asi málokdo věřil, že by je mohl přivést až do baráže o nejvyšší soutěž. Jednačtyřicetiletému kouči se povedlo tápající mužstvo výrazně zvednout a po finálovém triumfu 4:2 na zápasy nad Vsetínem teď se svými hráči vyhlíží bitvu s Kladnem o návrat mezi elitu, kterou Berani začnou v neděli a v pondělí v soupeřově aréně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Miloš Říha.

Článek

Přitom ani s ním na střídačce mužstvo zpočátku neexcelovalo. „Na přelomu ledna a února ale přišla šňůra sedmi utkání bez porážky. Začalo nám to fungovat, kluci nabrali potřebné sebevědomí. Důležité bylo, že jsme na konci základní části první ligy uhráli na poslední chvíli šesté místo a postoupili přímo do čtvrtfinále," ohlédl se Říha.

Zlíňané si v play off postupně poradili s Porubou, Třebíčí a ve finále v regionálním derby, jímž žilo celé Valašsko, i se Vsetínem. Ve vyřazovacích bojích byli v domácím prostředí stoprocentní.

„To, že jsme urvali jednu výhru u soupeře, vlastně finále rozhodlo," míní trenér Beranů, který dal po vítězství svého mužstva v posledním duelu série (3:2 v prodloužení) najevo značnou spokojenost. „Kluci si zasloužili zvednout pohár nad hlavy. Jsem hrdý na ně, město i naše skvělé fanoušky," netajil nadšení.

Podle Říhy bylo mimořádně důležité, že Berani finálovou sérii zvládli v šesti zápasech a nemuseli ještě ve středu do Vsetína. „Kluci byli docela vyšťavení. Neměl bych to říkat, ale i dost dobití. Pauza nebyla dlouhá, avšak přece jen jsme měli čas trochu si odfrknout a zregenerovat," přemítá.

Věří, že Zlíňané mohou proti Rytířům uspět. „Baráž je specifická soutěž. Uděláme maximum, abychom se vrátili zpátky do extraligy. Těžko dělat nějaké prognózy. Úvodní dva zápasy hodně napoví," doufá Říha aspoň v jeden triumf ve středočeském městě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína oslavují triumf v první lize.

Je přesvědčený, že po změnách v kádru v průběhu sezony je mužstvo nyní soudržné. „Vyzařuje z něj mentální síla. Bylo dobré, že se v kabině trochu pročistil vzduch," je si jistý.

Uvědomuje si ovšem zároveň kvalitu soupeře. „Jména jako Jágr či Plekanec vzbuzují pochopitelně respekt. Ten musíme na ledě odhodit. Víme, jak Kladno hraje, a jsme na něj dobře připraveni. Bude to těžké, ale o postup se popereme ze všech sil," předsevzal si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články