Hlavní obsah

Říhu přivedla do Zlína i nostalgie. Chci dostat z mužstva co nejvíc, tvrdí nový kouč Beranů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou první tréninky v novém působišti. Miloš Říha mladší vystřídal u prvoligového týmu zlínských hokejistů v roli hlavního kouče Rostislava Vlacha a pokusí se posunout tým z aktuálního devátého místa v tabulce podstatně výš.

Foto: beranizlin.cz

Miloš Říha mladší (vpravo) na tréninku zlínských hokejistů.

Článek

„Seběhlo se to hodně narychlo. Do nového angažmá jsem vletěl rovnýma nohama. Příliš řečnit nemá smysl. Všichni v klubu musíme tahat za jeden provaz a pořádně máknout. Udělám maximum, abych z mužstva dostal co nejvíc," uvedl Říha pro klubový web. Premiéru na střídačce Beranů si odbude ve středečním prvoligovém kole v Šumperku.

Ke Zlínu má z minulosti vztah. Jeho otec v Baťově městě nastartoval v sezoně 1991/92 na pozici asistenta Stanislava Přikryla a poté i Josefa Augusty úspěšnou trenérskou dráhu. Extraligový ročník 1993/94 už dokončoval jako hlavní kouč a odrazil se k dalším štacím. Působil mj. i u českého národního týmu, kde mu Říha mladší dělal asistenta.

„Je to pro mě zavazující. Pamatuju si ještě, jak táta za někdejší Gottwaldov i hrál. Místní prostředí díky tomu docela dobře znám. Vzpomínám na to rád," přepadla nyní Říhu mladšího určitá nostalgie.

I proto dlouho neváhal, když ho nový šéf zlínského klubu Robert Hamrla oslovil, aby pomohl vrátit dvojnásobného extraligového šampiona, který letos na jaře sestoupil po 42 letech z extraligy, zpátky mezi elitu. „Bohatá historie klubu hrála v mém rozhodování významnou roli," připustil čtyřicetiletý Říha.

Kádr, který ve Zlíně převzal, mu nepřijde na první ligu špatný. „Do blížící se reprezentační pauzy musíme uhrát co nejvíc bodů, pak budeme řešit případné změny. Předsezonních ambicí se nevzdáváme," tvrdí. Věří, že na očekávané cestě vzhůru pomohou Beranům fanoušci. „Rád bych je požádal o podporu. Kluci ji budou extrémně potřebovat," vzkázal.

Říha mladší působil v minulosti mj. v Pardubicích, Slavii či Litoměřicích. Naposledy vedl od sezony 2021/22 společně s Václavem Baďoučkem extraligovou Plzeň, kde ale už po druhém kole tohoto ročníku nejvyšší soutěže oba nuceně skončili.

Reklama

Související témata: