Hlavní obsah

Skandál v první hokejové lize: To se nedá slušně zhodnotit, čílil se trenér

Aktualizováno

Po právu se po středečním utkání první ligy v Přerově cítí poškozeni hokejisté Litoměřic. Hlavní rozhodčí duelu Kašík s Vrbou totiž ve 33. minutě uznali gól kapitána domácích Zubrů Tomáše Sýkory, přestože puk v brance neskončil, jak ukazují dostupné videozáběry...

Foto: HC Zubr Přerov

Hokejisté Litoměřic se cítí po utkání v Přerově poškozeni.

Článek

Sýkora za stavu 3:1 pro domácí v útočné třetině vypálil, střela mu ale vůbec nesedla a byla hodně nepřesná. Kotouč však trefil obránce Litoměřic Dominika Málka do nohy, od níž se odrazil do boční sítě.

Hráči i fanoušci Přerova se okamžitě začali radovat, měli totiž za to, že puk skončil v brance. Dokonce i videorozhodčí za bránou rozsvítil červené světlo na znamení přesného zásahu, hlavní sudí pak ukazoval na branku jako gesto, že gól platí.

Hostující hokejisté v čele s gólmanem Martinem Michajlovem však sudí okamžitě začali přesvědčovat, že puk trefil jen boční síť, na níž i zůstal ležet. Arbitři se proto ještě jeli vzájemně poradit, nakonec však překvapivě gól uznali. I proto, že sudí v Chance lize, až na výjimky, nemají možnost zkoumat sporné situace u videa.

Kouč litoměřických hokejistů David Bruk byl po utkání, kterého jeho tým nakonec prohrál 2:4, pořádně vytočený. „Zápas zhodnotím tak, že se k němu nebudu vůbec vyjadřovat, protože to, co jsem viděl, se nedá slušně zhodnotit," prohlásil Bruk.

Reklama

Související témata: