Hlavní obsah

Společnost CB Hokej 2013 se přiblížila k účasti v první lize

České Budějovice

Společnost CB Hokej 2013, kterou založili českobudějovické legendy a hráči s cílem zachránit tamní hokej, je blízko účasti v první lize. Dnes podepsala smlouvu o zakoupení sta procent akcií subjektu HC Motor České Budějovice, který je domluven na koupi licence z Hradce Králové a už podala žádost na hokejový svaz o právo hrát druhou nejvyšší soutěž. Uvedly to oficiální stránky společnosti www.hokejcb.cz.

Foto: ČTK

Radek Bělohlav

Článek

"Byl učiněn ten nejdůležitější krok, který byl naprosto nezbytný pro to, aby se v Českých Budějovicích mohl hrát profesionální hokej. Zbývá vše administrativně dořešit s hokejovým svazem," řekl serveru Stanislav Bednařík, bývalý extraligový hokejista Českých Budějovic a jeden ze zástupců společnosti CB Hokej 2013.

České Budějovice ztratily extraligu poté, co se HC Mountfield přestěhoval kvůli sporům o působení v Budvar Aréně do Hradce Králové. Tam bude působit pod názvem Mountfield HK. O záchranu startu alespoň v první lize se snažily na jihu Čech dva subjekty, českobudějovické radnice dala nakonec zelenou CB Hokej 2013 kolem Radka Bělohlava.

Bělohlav chtěl původně získat licenci od Mostu, nakonec dospěl k dohodě s HC Motor, který založil podnikatel Zdeněk Caska ve spolupráci s bývalým českobudějovickým útočníkem Jaroslavem Brabcem. Ten byl domluven na převodu licence od Královských lvů Hradec Králové.

Po schválení od svazu se klub pochlubí novým jménem

Smlouvu na pronájem českobudějovického zimního stadiónu má v zamotané kauze stále společnost HC Mountfield České Budějovice, která ale v minulých dnech přislíbila, že ji předčasně ukončí, pokud CB Hokej 2013 odkoupí licenci od HC Motor. Ten měl totiž s klubem Mountfield HK spolupracovat a získat od něj i hráče.

Podle serveru hokejcb.cz má nová společnost CB Hokej 2013 poté, co hokejový svaz potvrdí převod licence, oznámit nový název klubu a další bližší informace pro partnery i fanoušky. "Ta nejsložitější část je, doufejme, za námi," doplnil Bednařík. K převodu licence by údajně mělo dojít do konce týdne.

Nový českobudějovický klub by měl převzít termíny soutěže po Královských lvech Hradec Králové. Do první ligy by tak měl vstoupit ve středu 11. září domácím zápasem proti Havlíčkovu Brodu. V kádru je hlavní hvězdou útočník Aleš Kotalík, v ofenzivě jsou další známá jména jako Jindřich Kotrla, David Kuchejda, Antonín Melka, František Mrázek a Zdeněk Ondřej či v obraně Jan Novák a k hokeji se vracející Vlastimil Kroupa, na seznamu je pak řada českobudějovických odchovanců.

Dohodnuté má tým, který vedou jako trenéři Bělohlav s Romanem Turkem, zatím tři přípravné zápasy. V úterý 20. srpna přivítá extraligové Kladno, o dva dny později se utká se Sokolem Krasnojarsk a pak hned v neděli zavítá na led německého ETC Eispiraten Crimmitschau.

Reklama