Hlavní obsah

Ve Zlíně se zabydluje finské duo Beranů, Jesse Paukku má být rozdílovým hráčem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v historii prvoligového hokejového klubu Berani Zlín se snaží do týmu prosadit dvojice finských hráčů. Prvním Finem u Beranů se stal po podpisu smlouvy v závěru srpna centr Atte Huhtela. K němu teď zlínští činovníci přivedli dlouholetého útočníka finské nejvyšší ligy Jesse Paukku.

Foto: Foto Berani Zlín

Duo finských útočníků Atte Huhtela a Jesse Paukku při jedné z velkých šancí Beranů při středečním zápase ve Znojmě.

Článek

„Když přišla nabídka ze Zlína, tak jsem si o klubu něco zjistil a slyšel jsem samé dobré věci, jak o celé organizaci, tak o městě a o velkých cílech, které tady do nové sezóny jsou. Přicházím pomoct těchto cílů dosáhnout,“ potvrdil devětadvacetiletý Paukku.

První dojmy z nového prostředí má dobré. „Z města jsem toho zatím tolik neviděl, ale hřiště i kabina jsou super. Dokonce tu máme i saunu a ledové vany, což taky hodně pomáhá,“ uvedl finský útočník k nedávno rekonstruovaným prostorám zlínské hokejové haly.

Sám se pokládá za pracovitého hráče. „Snažím se číst hru, mám dobrou přihrávku. Taky rád hraji tvrdě, takže i toho jsem asi celkem schopný,“ podotkl rodák z města Joensuu.

Foto: Foto Berani Zlín

Finský útočník Jesse Paukku poprvé v dresu zlínských Beranů. V nejvyšší finské lize má za sebou 270 zápasů.

Trenéři si od něj vzhledem k jeho zajímavému životopisu slibují, že se zařadí k rozdílovým hráčům mužstva. „Jsem tu proto, abych hrál v týmu velkou roli a během zápasů mu pomohl. Je jedno jak vyhrajeme, já jsem tu proto, abych pomohl k výhrám,“ řekl Paukku.

Ostrý zápas už zažil proti domácímu Znojmu, kde Zlín ve středu prohrál 1:5. Zlínským fanouškům se Paukku představí v sobotu proti Frýdku-Místku. „Viděl jsem nějaká videa s chorály fanoušků a bavil se s klukama v kabině. Atmosféra je tu skvělá a dokáže pomoci k vítězství, takže doufám, že se nám bude dařit a přilákáme na tribuny co nejvíc lidí,“ dodal forvard, který až do angažmá ve Zlíně hrával s šestnáctkou na zádech. „Ta je ale ve Zlíně vyvěšená pod stropem, takže to musím změnit. Jen prohodím čísla, takže 61,“ usmál se útočník.

Dříve působil ve finském klubu Vaasan Sport hrajícím finskou Liigu. V ní odehrál přes 270 utkání. Nejpovedenější sezonu zažil před dvěma lety, kdy získal hned 28 bodů a byl druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Paukku v mládí také pravidelně reprezentoval, starty v národním týmu zapsal od šestnáctky až po dvacítku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.