Hlavní obsah

Vedení hokejových Beranů reaguje na nepovedený start do sezony. Do Zlína přišel druhý Fin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z úvodních dvou prvoligových kol vytěžili pouze jediný bod, a tak vedení hokejového Zlína promptně zareagovalo a přivedlo zvučnou posilu. Dres Beranů bude nově oblékat finský útočník Jesse Paukku, který dosud nastupoval v tamní nejvyšší soutěži za tým Vaasan Sport, za nějž odehrál 279 utkání.

Foto: Berani Zlín

Finský útočník Jesse Paukku posílil hokejisty Zlína.

Článek

Vedle krajana Atteho Huhtely bude druhým zástupcem země tisíce jezer v moravském mužstvu. „Získali jsme kvalitního útočníka. Paukku je klasické křídlo s velmi dobrým bruslením. Je skvěle rychlostně vybavený. Prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. To, že odehrál ve Finsku v elitní soutěži téměř tři sta zápasů, svědčí o jeho kvalitách,“ má radost z čerstvé akvizice hlavní kouč zlínských hokejistů Miloš Říha.

Devětadvacetiletý Paukku by rád pomohl Beranům k návratu do extraligy. „Když se ke mně nabídka dostala, tak jsem se snažil zjistit si o klubu co nejvíc. Byly to samé pozitivní informace. Co se týká hokejové organizace, tak i města. Vím o vysokých ambicích, jaké tady tým má. Chci ze všech sil přispět k jejich naplnění,“ uvedl pro klubový web.

Na zlínském zimním stadionu se mu líbí. „Naprosto super je kabina. Máme tu i saunu a ledové vany,“ netají Paukku nadšení.

Označuje se za pracovitého hokejistu. „Umím číst hru a mám přesnou přihrávku. Nevadí mi tvrdost,“ prozradil na sebe. V uvítací debatě s trenéry se ujistil, že od něj čekají, že bude v mužstvu plnit roli rozdílového hráče. „Kvůli tomu jsem přišel. Věřím, že budeme vítězit. A těším se na zlínské fanoušky. Viděl jsem nějaká videa, a tak vím, jak skvělou kulisu umějí vytvořit,“ prozradil.

Paukku bude nosit na dresu číslo 61. Premiérový start za Berany ho s největší pravděpodobností čeká ve středu ve Znojmě. Na ledě prvoligového nováčka se budou Zlíňané pokoušet o premiérový triumf v nové sezoně. V dosavadních dvou utkáních podlehli doma po samostatných nájezdech Porubě a o uplynulém víkendu padli v Sokolově.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.