Hlavní obsah

Vsetín připravuje rozloučení se zesnulým Čechmánkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetínský hokejový klub připravuje na středeční prvoligové utkání se Sokolovem rozloučení se zesnulým bývalým brankářem Romanem Čechmánkem. Pohřeb proběhne jen v úzkém rodinném kruhu, ale touto cestou se budou moci s jednou z velkých postav klubové historie rozloučit také diváci. ČTK to potvrdil jednatel klubu Petr Neumann.

Bývalý hokejový gólman Roman Čechmánek na záběrech z roku 2018Video: Sport.cz

 
Článek

Zimní stadion Na Lapači je už nyní improvizovaným pietním místem, kde lidé zapalují svíčky. Zápas Vsetína se Sokolovem, jenž začne v 17:30, bude symbolicky ve 23. minutě přerušen. Právě v dresu domácího týmu Čechmánek s číslem 23 na zádech zářil a pomohl klubu před odchodem do NHL k pěti extraligovým titulům.

V plánu jsou i další akce jako například choreografie či průvod příznivců od fotbalového stadionu k Lapači. „Těch věcí, které připravujeme jako vzpomínku na pana Čechmánka, je více, ale zatím nechci prozrazovat, v jakém rozsahu vše proběhne. Mohu ale potvrdit, že vzpomínku chystáme. Jakmile bude vše připravené, budeme o tom informovat,“ uvedl Neumann.

Čechmánek prožil velmi úspěšnou hráčskou kariéru. O svých kvalitách přesvědčil i v NHL a medaile sbíral rovněž na mezinárodní scéně. Na turnaji století v Naganu dělal při tažení za olympijským zlatem náhradníka Dominiku Haškovi. Z mistrovství světa měl tituly z let 1996, 1999 a 2000 a také dvě bronzové medaile.

Hráčskou kariéru ukončil v roce 2009, později začal trénovat ve Valašském Meziříčí nebo Hodoníně. Naposledy působil od ledna jako šéftrenér mládeže v Uherském Hradišti. Vedl oba týmy starších žáků a jedno mužstvo mladších žáků.

Čechmánek zemřel v noci na neděli ve věku 52 let. Okolnosti nejsou známy. Měl problémy s rukou, kvůli nimž šel na obstřiky. Předseda uherskohradišťského klubu Miroslav Stavjaňa s ním ještě v sobotu řešil hokejové záležitosti. „Nejel s klukama na zápas, protože mu bylo špatně,“ uvedl pro ČTK Stavjaňa s tím, že v neděli už Čechmánek na zprávy nereagoval.

Reklama

Související témata: