Hlavní obsah

Český kolchoz v Euro Hockey Tour. Rusové se baví prasklým ledem v Českých Budějovicích

Nepříjemných trablů s ledovou plochou v Českých Budějovicích během čtvrtečního utkání Euro Hockey Tour mezi Českem a Švédskem si všimli i v Rusku, které se jinak letos poprvé v historii seriálu turnajů nezůčastní. Sborná je totiž kvůli vojenské invazi na Ukrajinu z tour na dvě sezony vyřazena. Tamější média nicméně o incidentu v hale referovala.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kvůli velké prasklině v ledu bylo utkání Česko - Švédsko na necelou hodinu přerušeno.

Článek

„Fanoušci pískali a Švédové nechtěli hrát," píše třeba ruský server Championat.ru o nepříjemné situaci z druhé třetiny, kdy reálně hrozilo, že se zápas, který nakonec skončil porážkou Česka 1:4, nedohraje.

V souvislosti s nepříjemností v Budvar Areně, kdy se odloupl poměrně velký kus ledu a kvůli snahám pořadatelů o nápravu se 50 minut nehrálo, připomněl ruský server podobnou událost z tamní KHL.

„Uplynulo už deset let od slavného incidentu v KHL, který Alexandr Radulov nazval ´Naším ruským kolchozem´. V zápase turnaje Karjala mezi Švédskem a Českem nastala úplně stejná situace - zápas musel být přerušen kvůli zející díře v ledu. Kolchoz tak není jen naší záležitostí, mají ho i v Evropě," srovnává Championat.ru.

Celý článek pak uvedl titulkem „Český kolchoz na Euro Hockey Tour bez ruského národního týmu."

Server také zaujal zásah hasičů, kteří se snažili pomoct s obnovou ledu. Připomněl, že DJ v hale pohotově zareagoval a pustil do reproduktorů píseň „Co jste hasiči, co jste dělali?".

Reklama