Hlavní obsah

Díru v ledu spravovali i hasiči, fanoušci museli čekat a z hokeje zůstaly rozpaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než pěti měsících od zisku bronzu na světovém šampionátu v Tampere se v soutěžním duelu představila česká hokejová reprezentace a povedené vystoupení to na úvod turnaje Karjala nebylo. Po matném výkonu podlehla v Českých Budějovicích Švédům 1:4, zápas navíc hodně poznamenala téměř hodinová pauza způsobená dírou v ledu. Právě zejména čtvrtečnímu dění ve vyprodané Budvar aréně se věnují redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinelem.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem - tentokrát o prvním reprezentačním zápasu v nové sezoně. Video: Sport.cz

 
Článek

Chyby v obranné činnosti, nepřesné přihrávky, celkově pomalá hra. A hlavně dva výpadky, kdy nejprve krátce před vynucenou přestávkou vstřelili Švédové během 40 vteřin první dva góly zápasu, aby pak na začátku třetí třetiny po kontaktní trefě Chlapíka okamžitě zpražil Čechy Petersson, když dokonal hattrick. To jsou hlavní příčiny neúspěšného vstupu nároďáku do sezony.

Přesto se po utkání mluvilo hlavně o situaci z 28. minuty, kdy se u mantinelu ve švédském obranném pásmu odloupl velký kus ledu a zápas musel být přerušen. Do akce šli nejen ledaři, ale i hasiči s tekutým dusíkem a reálně hrozilo, že se zápas nedohraje. Na černý scénář nakonec nedošlo, přesto trvalo téměř hodinu, než se znovu začalo hrát a dlouhá pauza chtě nechtě oba týmy poznamenala.

Speciální situace. Nikdo na to není zvyklý, říká o přerušení zápasu Patrik PoulíčekVideo: Sport.cz

„Myslím, že v sázce bylo i renomé českého pořadatelství zápasu, protože tohle je problém na straně pořadatelů," zamýšlí se Kézr, proč Češi chtěli zápas za každou cenu dohrát. „Jak se pauza natahovala, začal jsem se už přiklánět k názoru, že se zápas spíš nedohraje," přiznává Škvor, že primární byla ochrana zdraví hráčů.

Řeč přišla ale i na extraligové dění. Redaktoři se věnují vyneseným trestům disciplinárky za bitku v utkání Pardubic s Olomoucí a zuřícímu šéfovi Dynama Petru Dědkovi volajícímu po demisi předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka.

A na závěr došlo i na jeden tip. Kolik bodů získá národní tým z víkendového dvojboje v Turku proti Finsku a Švýcarsku v rámci turnaje Karjala? Zatímco Škvor je optimistický, Kézr se obává, aby se národní tým nevracel domů bez vítězství.

Reklama