Hlavní obsah

Proti Rusku bude chytat Hrachovina, v sestavě chybí zraněný Birner

Malmö

Česká hokejová reprezentace nastoupí do dnešního zápasu proti Rusku na Švédských hrách v Malmö podle očekávání v brance s Dominikem Hrachovinou. Mimo sestavu budou obránce Ondřej Vitásek a útočníci Michal Birner s Ondřejem Romanem. V pozici sedmého beka bude připraven David Němeček a jako třináctý útočník Filip Suchý.

Foto: Andreas Hillergren, ČTK/AP

Michal Birner bude českému týmu proti Rusku v sestavě chybět

Článek

"S ohledem na program extraligy jsme plánovali pro zápas s Ruskem změnit sestavu. Po hovorech s hráči jsme museli změnit názor... Všichni do jednoho chtějí nastoupit a Rusy porazit," uvedl reprezentační kouč Filip Pešán na twitteru. "Jsem si jistý, že takhle vyrovnaný a tvrdý mezinárodní turnaj připraví kluky na play off," doplnil.

Krátce před začátkem utkání musel nakonec Pešán udělat změny v sestavě, ze které kvůli menším zdravotním problémům vypadl kapitán Michal Birner. "Céčko" na dresu místo něj bude mít obránce Michal Moravčík.

Rusové v aktuální sezoně Euro Hockey Tour vyhráli všech osm zápasů, které dosud hráli. Dvakrát porazili i český výběr - v listopadu v Helsinkách 3:0 a v prosinci v Moskvě 4:1. Utkání začne v Malmö ve 12:00 a sborná v něm má šanci zajistit si s předstihem celkový triumf v hodnocení seriálu. Stačí jí k tomu bod.

Předpokládaná sestava ČR: Hrachovina - F. Král, Moravčík, Šulák, Klok, D. Musil, Gazda, Němeček - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Flek, Tomášek, Smejkal - R. Koblížek, Kodýtek, Blümel - Flynn, Lakatoš, Ordoš - Suchý.

Reklama

Související témata: