Hlavní obsah

Hudáček má nové angažmá. Jágr se hned ozval, rýpl si i do Antoše a pak raději svou reakci smazal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bez angažmá zůstal pouhé tři dny. Slovenský hokejový brankář Július Hudáček bude po rychlém konci v extraligovém Kladně působit v německém Frankfurtu, s nímž podepsal smlouvu do konce sezony. Na tuto novinu bryskně reagoval hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr, svůj zveřejněný příspěvek ale následně během pár minut smazal.

Foto: David Taneček, ČTK

Július Hudáček v dresu Kladna

Článek

U Rytířů strávil jen dva dny, jejich dres oblékl při extraligovém duelu v Hradci Králové, který ale strávil celý na střídačce. Pak Jaromír Jágr po velké kritice (i ze strany vlastních fanoušků) otočil. S Hudáčkem, který v minulosti už po ruské válce na Ukrajině podepsal smlouvu v KHL, do níž se navíc chtěl vrátit i v aktuálním ročníku, kontrakt ukončil.

Pětatřicetiletý Hudáček si nyní po KHL, slovenské, české a švédské nejvyšší soutěži vyzkouší i tu německou. Za Frankfurt, který prochází krizí. V tabulce se nachází na dvanáctém místě, na poslední Iserlohn má jen pětibodový náskok. Klub se v pondělí rozhodl odvolat hlavního trenéra Mattiho Tiilikainena a sáhl i po Hudáčkovi.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo přilákat zkušeného brankáře Júlia, který již prokázal svou třídu na mezinárodní scéně. Jsme rádi, že se tato příležitost naskytla hned a že jsme ji dokázali využít,“ prohlásil na klubových stránkách jeho sportovní ředitel a nově i dočasný hlavní trenér Franz-David Fritzmeier.

„Od prvního kontaktu až po podpis smlouvy to šlo velmi rychle. Bavil jsem se o klubu s Maximem Matuškinem (se švédským obránce s ruskými kořeny, spolu hráli v sezoně 2021/22 za Spartu). Dokázal mi udělat skvělý obrázek o klubu, městě a fanoušcích. To mi usnadnilo rozhodování. Jsem velmi šťastný, že mohu hrát za Frankfurt,“ nechal se slyšet Hudáček.

Fritzmeierova slova zveřejnil ve svém storíčku na Instagramu i Jágr. A to ve stylu koláže se sovětskou sérií krátkých kreslených příběhů Jen počkej zajíci!. Do svého příspěvku umístil i fotografii Milana Antoše, jenž Jágrovo ne(angažování) Hudáčka glosoval na Sport.cz ve své tradiční Břitvě. Záhy ale Jágr své storíčko raději smazal.

Reklama