Hlavní obsah

Potvrzeno! Salák bude po odchodu ze Sparty chytat za Djurgaarden

Hokejový brankář Alexander Salák bude po rozvázání smlouvy s pražskou Spartou působit v Djurgaardenu. Se stockholmským klubem, který je poslední v nejvyšší švédské soutěži, uzavřel smlouvu do konce sezony a s opcí na další ročník. Pětatřicetiletý Salák už ve Švédsku působil v sezonách 2010/11 a 2012/13 ve Färjestadu a v té první získal s týmem z Karlstadu mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák končí ve Spartě, nově bude chytat ve Švédsku

Článek

"Jsme hrozně šťastní, že se nám povedl tento podpis. Salák je zkušený brankář, který řadu let potvrzuje vysoké kvality. Má zkušenosti ze švédské ligy i z KHL," řekl klubovému webu Djurgaardenu generální manažer Kurt Georg Stoppel. Djurgaarden sháněl náhradu za zraněného Niklase Svedberga, který je mimo hru do konce ročníku. Salák doplnil v týmu Litevce Mantase Armalise a Carla Lindboma.

Salák od svého odchodu v roce 2006 v 19 letech z juniorky Českých Budějovic do finské druhé nejvyšší soutěže do celku Jokipojat Joensuu působil v zahraničí a v české extralize debutoval až loni v lednu po podpisu smlouvy se Spartou.

V rozhovoru pro deník Blesk v minulých dnech uvedl, že jeho žena Michaela projevila zájem o návrat do zahraničí a mluvil také o večírku týmu Sparty v závěru loňského kalendářního roku s návštěvou striptýzu. V úterý pražský klub uvedl, že se Salákem po dohodě rozvázal smlouvu.

Za Spartu Salák odchytal v extralize 40 zápasů s průměrem 2,23 obdržené branky na zápas, úspěšností 91,71 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto. Teď se vydá s rodinou a pěti dětmi do Švédska a naváže na bohatý výčet zahraničních angažmá.

Má za sebou také působení v TPS Turku, v NHL odchytal dva duely za Floridu, nastupoval i na farmách v Rochesteru a Rockfordu v AHL. V KHL oblékal dresy Petrohradu, Novosibirsku, Jaroslavle a Dinama Riga. S Färjestadem získal mistrovský titul v roce 2011.

Reklama

Související témata: