Hlavní obsah

Reprezentační obránce Sklenička míří z Oulu do Brynäs

Hokejový obránce David Sklenička se přesouvá z finského Kärpätu Oulu do švédského celku Brynäs IF, s kterým podepsal dvouletou smlouvu. Člen kádru české reprezentace v přípravě na mistrovství světa v Tampere zamířil do Oulu na konci února po olympijských hrách z Jokeritu Helsinky, který po ruské válečné agresi na Ukrajině odstoupil z Kontinentální ligy a nebude hrát v nadcházející sezoně žádnou soutěž.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Sklenička na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"David je všestranný obránce, který má ještě nejlepší roky před sebou i přesto, že už má bohaté zkušenosti na klubové úrovní i v reprezentaci. Je to uznávaný týmový hráč, který je ambiciózní ve všem, co dělá, a velký profesionál. Věříme, že se u nás bude nadále rozvíjet," řekl klubovému webu sportovní ředitel Brynäs Johan Alcén.

Za Kärpät Oulu sehrál Sklenička 16 utkání včetně play off a připsal si pět bodů za pět asistencí. V Jokeritu působil pětadvacetiletý odchovanec Berouna od prosince 2019 a ve 131 duelech v KHL nasbíral 38 bodů za 15 gólů a 23 přihrávek. Zamířil tam po neúspěšném boji o NHL na farmě v Lavalu v AHL po podpisu s Montrealem v květnu 2018. Tam odešel účastník tří mistrovství světa z extraligové Plzně.

"Jsem nadšený, že budu v příštích letech v Brynäs. Vím, že je to ve Švédsku tradiční klub, který má opravdu velké ambice se posouvat. Hrál jsme s několika hráči, kteří v Brynäs působili a slyšel spoustu pozitivních věcí o klubu a městu. Po debatě se sportovním ředitelem (Alcénem) jsem dospěl k přesvědčení, že je to ta správná volba. Těším se na další krok ve své kariéře," prohlásil Sklenička, který má v reprezentaci na kontě 64 zápasů a 17 bodů za čtyři trefy a 13 asistencí.

"Mým cílem je vyhrát s Brynäs titul. Osobní ambice jsou se stále zlepšovat jako hokejista kousek po kousku. Vím, že stále může všechno zlepšovat, hlavně své ofenzivní schopnosti," doplnil Sklenička, který byl se čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci v uplynulém týdnu nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Českých her v Ostravě.

"Byl to dobrý turnaj jak pro mě osobně, tak pro tým. Teď se všichni soustředíme, abychom předváděli dobré výkony i na mistrovství světa, které brzy začne," uvedl Sklenička, jehož čeká tento týden generálka na Švédských hrách ve Stockholmu.

Reklama