Hlavní obsah

ELIÁŠŮV OHEŇ: Černým koněm jsou pro mě Rangers. Kdo bude šampion? Carolina!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O zámořském play off by Patrik Eliáš mohl sepsat tlustou knihu memoárů. O Stanley Cup hrál celkem čtrnáctkrát. Dvakrát v letech 2000 a 2003 nejcennější hokejovou trofej získal, dvakrát (2001, 2012) byl ve finále. Ve vyřazovací části NHL nastoupil dohromady ke 162 zápasům (45+80). Jak tedy vidí nejproduktivnější hráč v dějinách New Jersey Devils letošní boje o stříbrný pohár v komentáři pro Sport.cz?

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP/Karl B DeBlaker

Ovládnou Stanley Cup hokejisté Caroliny?

Článek

„Když se podíváte na vítěze jednotlivých divizí (Florida, Carolina, Calgary, Colorado) a vzpomenete si, jak na tom byli před pěti, šesti, sedmi lety, tak zároveň vidíte ohromnou práci, jakou v těch klubech od té doby udělali. Proto mě docela mrzí, že podobná práce není vidět u Devils... Ale je skvělé, že se to obměňuje a na špičce jsou zase jiné týmy.

Zatímco Florida hrála celou sezonu skvělý ofenzivní hokej, tak největším zklamáním pro mě bylo Vegas. Poprvé za dobu působení v NHL neuhráli Golden Knights play off, což vzhledem k síle týmu a kvalitě hráčů byl veliký kolaps. Považoval jsem je za velké favority Západní konference.

Celou sezonu ale říkám, že černým koněm jsou pro mě bohužel Rangers. Proč bohužel? Pořád je beru jako největší rivaly... Ale v této sezoně mají skvělého gólmana Igora Šesťorkina, který je jedním z favoritů na Hart Trophy. Plus vynikajícího kouče Gerarda Gallanta, který tým zbavil velkých výkyvů. V sérii proti Pittsburghu jim věřím, i když jsem četl vyjádření Sidneyho Crosbyho, že to může být poslední jízda Penguins v tomto složení ještě s Jevgenijem Malkinem a Krisem Letangem. Což je určitě taky silný motivační faktor.

Foto: Danny Wild, Reuters

Mika Zibanejad a gólman Alexandar Georgiev se radují z vítězství

Na Východě mám ale ještě většího favorita: Carolinu. Ta jde v prvním kole na Boston s Davidem Pastrňákem, který v základní části třikrát přejela s celkovým skóre 16:1. Takže Hurricanes na Bruins umí, i když série bude vyrovnanější. Carolina bude na začátku postrádat brankářskou jedničku Frederika Andersena. Na gólmanech bude hodně záležet, ale pořád si myslím, že Hurricanes v šesti zápasech postoupí. A stejně tak Panthers v sérii s Washingtonem, ačkoli Capitals jsou zkušenější.

Tampa, která bude usilovat o šampionský hattrick, má na úvod Toronto a vidím to na postup Lightning v pěti zápasech. Naposledy vyhráli v základní části nad Maple Leafs 8:1. Hraje pro ně forma i zkušenosti.

V Západní konferenci sice řada lidí opět favorizuje Colorado, ale v play off se hraje trochu jinak. Uvidíme, jak bude vypadat kapitán Gabriel Landeskog, který od půlky března nehrál kvůli zranění kolena, což může být problém. Mým adeptem na průlom je na Západě St. Louis. V poslední době se Blues rozehráli, pohár vyhráli před třemi lety, takže vědí, jak se v play off zařídit.

Foto: Scott Kane, ČTK/AP

Ryan O'Reilly ze St. Louis bojuje před brankou Vegas

Na Východě je těžké netipovat na finále Tampu, ale já letos prostě věřím Carolině, která to podle mě celé vyhraje."

Reklama