Hlavní obsah

Šílený zážitek! Hokejista letěl během utkání po hlavě do jámy s ledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílený zážitek, který mohl skončit tragédií, mají za sebou hokejisté ve druhé nejvyšší švýcarské soutěži. Ve čtrnácté minutě duelu mezi týmy Sierre a Langenthalu se po souboji u mantinelu propadli dva hokejisté mimo ledovou plochu a čekala je ledová koupel. Zapadli totiž do prostoru, kam vyklápí rolba led, který nasbírá během čištění plochy během přestávky. Hráče z ledové koupele pomáhali vysvobodit i rozhodčí, fanoušci i další hráči zírali, co se děje.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Arnaud Montandon na archivním snímku.

Článek

Soubojů u mantinel je během utkání k vidění obrovská spousta. Tenhle mezi útočníkem Arnaudem Montandonen a Tylerem Higginsem měl ale nečekanou koncovku. Žádné rozbité plexisklo, tady se rovnou oba hokejisté poroučeli mimo ledovou plochu, když prorazili bránu v mantinelu, určenou pro výjezd rolby. A následovala koupel v ledové vodě, prostor, kam rolba vyklápí led, byl totiž otevřený. Situace vypadala hrozivě, po utkání už se jí ale Arnaud Montandon mohl jen smát. „Tolik zpráv, zda jsem v pořádku nedostávám ani v den, kdy mám narozeniny," vykládal novinářům Montandon, který po souboji letěl do díry vedle ledu po hlavě.

„Abych byl upřímný, ani nevím, jak to všechno popsat, kdybych ty záběry neviděl znovu. Byl tam souboj a najednou mantinel povolil a my jsme oba skončili v ledové vodě," líčil incident hokejista. Přiznává, že byl v šoku. Zápas ho pohltil, maximální nasazení znamenalo i pořádné nažhavení a najednou bylo všechno jinak. „Během vteřiny byla moje teplota na snad skoro na nule. Jediné, co bylo dobré, že jsem v té ledové vodě nemusel plavat, ale mohl jsem stát," usmál se při popisu šokujícího karambolu hokejista.

I když teď jeho příhody baví fanoušky i média, v dané chvíli mu do smíchu nebylo. „Měl jsem štěstí, protože mám skoro dva metry a do té jámy jsem padal po hlavě. Byla tam voda, jak led tál, to byla klika," oddechl si.

Soupeř mohl v utkání ihned pokračovat, Montandon se ale musel převléknout, protože byl celý mokrý. „Dohrál jsem zápas s nějakými starými věcmi. Příliš jsem o tom nepřemýšlel, byl jsem ve svém živlu. Až když jsem se večer vrátil domů, všechno jsem si uvědomil. Objal jsem svou ženu a řekl si, že mám štěstí, protože tohle mohlo skončit hodně špatně," přiznal hokejista.

Jeho žena nebyla přímo na zápase, jelikož čeká miminko. „Už mělo být na světě, kdyby byla na utkání, možná by z toho šoku porodila přímo v hale," usmál se útočník, který se svým společníkem z ledové koupele dostal po utkání cenu pro nejlepšího hráče zápasu. „Asi za to mohl i tenhle moment," zamrkal spiklenecky útočník s tím, že je v pořádku, jen ho trochu bolí záda, proto rád uvítá pár dní volna.

Při dotazu, zda bude mít nyní obavu při soubojích u mantinelu, se zkušený hráč rozesmál. „Půjdu do toho stejně naplno. Jen si před zápasem prohlédnu, kde je místo, kudy na led vjíždí rolba," culil se hokejista.

Reklama

Související témata: