Hlavní obsah

Kočí prodloužil smlouvu v hokejové Spartě

Praha

Hokejista David Kočí bude i v další sezóně oblékat dres Sparty Praha. Populární obránce podepsal s klubem nový roční kontrakt. Někdejší bitkař z NHL se okamžitě po svém příchodu na začátku minulého ročníku stal oblíbencem sparťanských fanoušků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vyhlášený bitkař David Kočí na tréninku Sparty.

Článek

„Chci pokračovat v načaté práci pro Spartu a navázat na koncepci, kterou jsme tu v minulé sezóně začali. Jsem rád, že tu mohu pokračovat. Můj největší sen byl odmala zahrát si NHL. Hned na druhém místě bylo hrát za Spartu," prohlásil Kočí s úsměvem po podpisu nové smlouvy se Spartou.

Délka jednání napovídá faktu, že dohoda mezi Kočím a Spartou se nerodila lehce. Ale opak je pravdou. „Na konci minulé sezony jsem se zranil a dlouho pak marodil. Trochu jsem si musel promyslet, jakým směrem chci, aby se ubírala moje kariéra," vypráví jednatřicetiletý obránce. Nakonec se rozhodl pokračovat ve Spartě. „Přeju si, abych pomohl týmu k další dobré sezoně s lepším koncem, než byl ten poslední."

David Kočí byl důležitým článkem sparťanské sestavy ve čtvrtfinálových bitvách s Kometou Brno. Jenže ve třetím duelu se zranil a sezóna pro něj skončila. „V dalších utkáních série bylo znát, že David není na ledě. I proto jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout se na další spolupráci. David je pro nás důležitým hráčem," říká Patrik Martinec, sportovní manažer klubu.

Reklama

Související témata: