Hlavní obsah

40 střel, jediný gól, přesto výhra. Kouč Kladna svůj tým káral, Beran zkoušel ošálit rozhodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínského gólmana Hufa zasypali čtyřiceti střelami, ujala se z nich ale pouze dorážka Miroslava Indráka ze 44. minuty. I to ale hokejistům Kladna stačilo, aby do baráže o udržení v extralize vykročili vítězně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Pavel Sedláček ze Zlína, brankář Zlína Daniel Huf a Miroslav Indrák z Kladna v souboji o puk.

Článek

„Zaslouženě, i když až můj gól nás uklidnil a spadlo to z nás," prohlásil Indrák, který navázal na svou trefu z posledního duelu základní části. Od něj ale uplynulo 42 dní a Rytíři měli obavy, jestli se na nich dlouhá pauza bez soutěžního zápasu neprojeví.

„Jsem rád za loňskou zkušenost, kdy jsme na baráž čekali stejně dlouho. Teď jsem se s tím popasoval líp," připomínal Indrák, že Kladno v první třetině na střely vyhrálo 22:9.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Bitka na koci první třetiny.

Berani se po celý zápas soustředili jen na obranu, což jim díky výkonu Hufa dlouho vycházelo. „Chytá výborně, jenže i kvůli tomu, že ho necháme v klidu chytat. Nechodíme před něj, nevytváříme na něj tlak," štvalo i přes výhru asistenta trenéra Pavla Skrbka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna v akci během baráže o extraligu proti Zlínu.

„I tak jsme měli spoustu gólovek a hotovo mohlo být mnohem dřív," mrzela neproduktivita útočníka domácích Matěje Berana. Ten ve 3. minutě mohutně oslavoval gól, jenže sudí u videa zjistili, že puk se dostal do branky zezadu, když byla nadzvednutá. „Věděl jsem, že to neuznají. Oslavy jsem zkusil, co kdyby náhodou," tvrdil Beran, že se muže v pruhovaném pokoušel ošálit.

Kladnu kvůli zranění scházeli útočník Melka s obránci Keharem a Dotchinem. Zejména absence produktivního Kanaďana byla cítit na nefungujících přesilovkách. „Moc nám chybí, je to top hráč. Je nás tu ale dalších dvacet kluků a musíme za něj zaskočit," nabádá Beran.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf zasahuje.

Zlínští vědí, že v pondělním pokračováním budou muset hodně přidat, jestli se domů nechtějí vracet s mankem 0:2. V neděli jim až velké problémy dělalo zvyknout si na vyšší extraligové tempo, stejně tak měli potíže podržet puk a nechat oddychnout místy přetížené obraně.

„Počítali jsme s tím, že Kladno na nás vletí, ale nezachytili jsme už začátek. Dělali jsme hodně chyb, celý průběh jsme měli problém udržet se na puku v útočné třetině a něco vymyslet. To nás zradilo," sumarizoval zlínský asistent trenéra Oldřich Horák a uznal, že závěrečný tlak jeho týmu při hře bez brankáře přišel až příliš pozdě.

Reklama