Hlavní obsah

A dost! Kometa po další porážce vyhodila trenéra. Už má za něj náhradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trpělivost končí. Neuspokojivé výsledky a výkony hokejové Komety Brno přiměly vedení klubu k odvolání Martina Pešouta z pozice hlavního trenéra. Jako jeho nástupce byl potvrzen bývalý asistent kouče Sparty Patrik Martinec.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Pešout po nedělní porážce skončil ve funkci trenéra Komety Brno.

Článek

„Bohužel jsme k tomuto kroku museli sáhnout s ohledem na to, že jsme z možných 27 bodů z posledních 9 zápasů získali jen 3. Nevidíme jinou možnost, než se pokusit dát mužstvu nový impuls. Hráči teď mají 2 dny volno, a do tréninkové procesu, který pokračuje ve středu, chceme mít o novém hlavním trenérovi jasno," uvedl majitel a generální manažer Libor Zábranský na klubových stránkách k odvolání Pešouta.

Kometa v neděli podlehla Českým Budějovicím 1:3 a zaznamenala čtvrtou porážku za sebou. V tabulce jí patří osmá příčka. Na třetí místo, které Kometě patřilo o deset kol dřív, ztrácí nyní brněnský tým jedenáct bodů. Na třinácté České Budějovice má jen pětibodový náskok.

Pešout přišel v létě do Brna jako nástupce Jiřího Kalouse s ambicemi a přáním vrátit Kometě někdejší lesk a přiblížit tým, který na jaře vypadl v předkole play off, opět špici extraligy. Start týmu příliš nevyšel, za to říjen prožil parádní. Celek s řadou posil šlapal, z jedenácti duelů vyhrál deset a atakoval čelo tabulky.

Progres se pak ale zastavil a i vinou zranění některých klíčových hráčů a dalších absencí tým pozvolna zabředl do krize. Nepomohl ani jednorázový návrat majitele a asistenta reprezentačního kouče Libora Zábranského na střídačku. Přítomnost brněnského šéfa nestačila na rozjetou Spartu, tým v posledních dvou kolech nebodoval ani s Karlovými Vary doma a Českými Budějovicemi venku, tedy s týmy ze spodní poloviny tabulky.

Už několik hodin po Pešoutově konci oznámila Kometa jméno nového trenéra, kterým se stal Patrik Martinec. Ten byl v listopadu coby asistent trenéra Pavla Patery vyhozen ze Sparty. „Když mě vedení klubu oslovilo s nabídkou, byl jsem příjemně překvapený. Kometa patří k top extraligovým týmům a já udělám všechno pro to, abychom společně dokázali tým vrátit do horních pater tabulky," prohlásil Martinec pro klubový web.

S jeho příchodem se natrvalo vrátí k ledu i majitel Zábranský. „Moji jedinou podmínkou bylo, aby se mnou na střídačce stál Libor. Ten bude koučovat obránce a plnit tak podobnou roli, jakou má u reprezentace," poodkryl nový trenér Martinec. Asistentem bude i nadále Jiří Horáček. „Zná dokonale všechny hráče a bude pro mě obzvlášť ze začátku velkou oporou," slibuje si 51letý Martinec, bývalá hráčská legenda Sparty.

Jeho plán na úvod je hlavně pozvednout tým psychicky. „Hráči se musí dostat do herní pohody, získat zpět potřebné sebevědomí a víru ve své schopnosti," dodal kouč.

Reklama

Související témata: