Hlavní obsah

Anděl se trefil po sedmdesáti zápasech: Všichni si ze mě dělali srandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na útočníka neuvěřitelných 70 zápasů čekal na gól olomoucký Lukáš Anděl (26). Střeleckou mizérii prolomil po šestnácti měsících v duelu 45. kola se Spartou, v němž se trefil hned dvakrát. Radost mu ale kalila porážka 2:4, která byla v letošním roce pro Kohouty doma vůbec první.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Sparta Praha 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

45. kolo: Olomouc - Sparta

Ztráta bodů nepochybně mrzí i proto, že s favoritem jste hráli rovnocennou partii.

Souhlasím. Na to, že mají skvělou formu a jsou v tabulce vysoko, jsme s nimi hráli vyrovnaně. Bohužel, rozhodly hloupé, nešťastné góly. Ty nám utkání prohrály.

Hráli jste opravdu výborně, ale vyšli bodově naprázdno. Srazí vás to?

Předně musím říct, že jsme potvrdili, jak jsme doma silní, že tady můžeme hrát úspěšně s kýmkoliv. Myslím, že zápasů je hodně, už v neděli hrajeme další. Musíme takové výkony předvádět potom i v play off. Myslím, že to bude dobré.

Vaše první dva góly v sezoně přišly po dlouhé době. Jak moc se to hráči dostává do hlavy?

Samozřejmě, nebylo to nic jednoduchého, hlavně na psychiku. V poslední době si z toho už všichni dělali srandu, dokonce i já. Vymýšleli na to různé vtípky. Jsem rád, že jsem to konečně prolomil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Sparta 1:1 (11. Anděl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Góly jste nedával, ale do šancí jste se dostával…

Měl jsem jich fakt hodně. Už jsem si říkal, že to snad není ani možné. Kolikrát to byly tutovky a já je zazdil. Sráželo mě to, ale pořád jsem věřil, že to jednou přijít musí, a stalo se.

V obou případech jste skóroval z prostoru před bránou. U vás, i s ohledem na menší postavu, toto asi není zvykem?

Moc zápasů do konce základní části nezbývá a já nechtěl skončit jako útočník s nulou. Proto jsem do brány chodil častěji a odměnilo mě to.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Sparta 2:2 (43. Anděl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

I když jste se střelecky trápil, důvěru trenérů jste měl. V základní sestavě v této sezoně nastupujete pravidelně. Ceníte si toho, že vám věří?

Jistě. Ani pro trenéry nic příjemného mít útočníka, který je bez střeleckého zápisu. Jsem rád, že jsem to prolomil a dnes jim to takto vrátil. Doufám také, že ty dva góly nebudou zase na dlouho poslední.

Dva góly v jednom zápase jste dal v extralize poprvé. To jistě také potěší?

Ano, je to euforie. Zkazil to ale trochu třetí, smolný gól, který nám Sparta vstřelila ve třetí třetině. Mrzí mě, že ty góly nevedly k bodům.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc –Sparta 2:3 (52. Hrabík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

První gól v nejvyšší soutěži v kariéře jste vstřelil právě Spartě. Je to váš oblíbený soupeř?

Tehdy jsem hrál za Jihlavu a proti Spartě se mi vždycky dařilo. Nevím, jestli je to náhoda. Většinou mi to ale proti ní vyjde. Snad to tak bude pokračovat.

Pamatuje si na tu trefu?

Určitě. Na první gól se nikdy nezapomíná. Bylo to v O2 aréně. Nevím, kolik mi bylo. Mám to ale v hlavě.

A co ten poslední před těmi dnešními?

I ten. Bylo to v Mladé Boleslavi. Já si pamatuji každý, protože moc jsem jich nedal. Věřím však, že teď se to konečně otočilo.

Pořád jste ve hře o osmou příčku, která by vám v play off zaručila výhodu domácího prostředí. Sledujete tabulku, je to pro vás téma?

Je. Víme, že nějaké body ztrácíme na Hradec Králové. Bylo by fajn ho přeskočit. Doma, jak už jsem říkal, jsme silní, byla by to pro nás obrovská výhoda.

Reklama

Související témata: