Hlavní obsah

Ani se Zábranským na střídačce Kometa Spartu nezastavila. Už se musíme nastartovat, burcuje útočník Holík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté poprvé v tomto extraligovém ročníku s majitelem klubu Liborem Zábranským na střídačce nezastavili vítězné tažení Sparty. Pražanům podlehli na svém ledě v souboji odvěkých rivalů před vyprodaným hledištěm vysoko 2:6 a klesli v tabulce na sedmou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Majitel Komety Libor Zábranský na střídačce.

Článek

Šéf Komety Libor Zábranský reagoval na sérii nepovedených duelů tím, že se stejně jako několikrát v minulosti vrátil na střídačku a rozšířil realizační tým. „Chtěli jsme něco změnit. Už před sezonou Libor signalizoval, že je na to připravený. Teď nastala správná doba," tvrdil trenér Martin Pešout.

Svůj tým pochválil za bojovnost. „Zase jsme brzy inkasovali gól a tlačili káru do kopce. Nepodařilo se nám bohužel z několika šancí vyrovnat na 3:3. Místo toho jsme obdrželi lacinou branku my. Poté jsme nešťastným zásahem hokejky do obličeje nabídli sparťanům dvojnásobnou přesilovku a oni si už vedení zkušeně pohlídali," uznal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Roman Horák ze Sparty, Tomáš Kundrátek z Brna a brankář Brna Dominik Furch.

Brňané z uplynulých sedmi kol nejvyšší soutěže brali pouhé tři body. „Momentálně prožíváme horší období. Nasazení nám ale rozhodně proti Spartě nechybělo. Když ovšem prohráváme, nohy nám tolik nejdou. Výsledek podle mého názoru neodpovídá dění na ledě," mínil útočník Komety Petr Holík.

Foto: hc-kometa.cz

Petr Holík na starším snímku.

I jeho mrzelo, že se Brňanům nepodařilo dotáhnout na 3:3. „Sparťanům tam naopak napadalo skoro všechno. A je z toho pro nás hrozný výsledek. Aspoň že jsme konečně po čase zase využili přesilovku," ulevil si. To, že si vlastník Komety Zábranský opět stoupne na střídačku, se podle něj hráči dozvěděli ráno v den utkání. „Nijak extra jsme to neřešili. On stejně i tak za námi často dochází do šatny. Trochu proházel lajny. Na ledě ale stejně musíme zabrat my. Trenéři to za nás nevyhrají," má jasno.

Holík poděkoval na dálku fanouškům Komety za výtečnou atmosféru. „Ale je jasné, že když se prohrává, nemůže to bavit lidi ani nás. Proto se už musíme co nejdřív nastartovat," burcuje parťáky. „Nejlépe hned v pátek v dalším domácím zápase s Karlovými Vary. Chce to znovu nějakou sérii tří nebo čtyř výher za sebou. Snad už konečně získáme tři body, a i štěstíčko si zase přikloníme na naši stranu," přeje si.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články